A Giro- és a Tour-sztár bukhatja 2011-et

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 24. 10:23
Az olasz Gazzetta dello Sportban megjelent cikk szerint megingott a Giro-győztes Gyenyisz Mencsovot és a Tour-győztes Carlos Sastrét is soraiban tudó Geox Team anyagi háttere.


A hírek szerint a végül első helyett másodosztályú licencet szerző profi kerékpáros csapat névadó főszponzora visszavonhatja a korábban beígért támogatás egy részét, illetve feltételekhez kötik a pénzek folyósítását.

A főszponzor számított rá, hogy Mauro Gianetti csapata ott lesz az első osztályban, és automatikusan indulhat majd a nagy háromhetes körversenyeken, erre azonban a másodosztályból csak szabadkártyával lesz lehetősége.

Eddig a Geox részéről 2,5 millió eurót tettek le Mencsov és Sastre éves fizetésére, valamint a társszponzortól, a TMC-től folyt be 2 millió euró (az eredeti büdzsé évi 10 millió, csak a Geoxtól). A Geox vállalatnál azonban megingott a bizalom Gianettiben, amiért nem sikerült az első fontos lépés a csapat építésében: az első osztályú licenc megszerzése.

A Gazzetta információi szerint a szponzor így a saját maga által kinevezett ügyvezető alá kívánja vonni a csapat irányítását, Gianetti saját cége ellenében, vagy ellenkező esetben elzárja a csapokat.

Mauro Gianetti tegnap több kerékpáros portálnak is cáfolta a híreket, mondván, a hírt olvasva rögtön egyeztetett a Geox illetékesével, és szó sincs kihátrálásról. „A szervezetben minden rendben és készen állunk 2011-re” – mondta a csapatvezető. Folytatás, közlemény a Geox részéről is hamarosan várható…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Így tornáznak a Geox profi bringásai
A Carlos Sastre (Tour) és Gyenyisz Mencsov (Giro) személyében két GT-győztest is a soraiban tudó Geox csapatában nem áll meg az élet amiatt, hogy nem kapták meg az első osztályú licencet, Mauro Gianetti versenyzői Spanyolország...
Tovább a teljes cikkhez »