A Geox GT-menői a Giro hegyein edzettek

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 27. 12:13
A másodosztályú Geox csapata - soraikban két GT-sztárral, az orosz Gyenyisz Mencsovval és a spanyol Carlos Sastrével - a hosszú hétvégén a Dolomitokba utazott, hogy feltérképezze az idei Giro d’Italia döntő hegyi szakaszait.


Napi 70-80 kilométeres edzések keretében csak a hegyeket mászták, köztük a döntő szakaszok Grossglockner, Zoncolan, Gardeccia, Nevegal – befutóival. A Geox idén csak az olasz körversenyen érhet el kimagasló sikert – lévén a Tourra nem kaptak meghívót –, így nagyon komolyan veszik a májusi viadalt.

A két GT-menő így nyilatkozott a feltérképezett emelkedőkról:

Mindnyájan tudjuk, milyen nehéz a Zoncolan, de úgy gondolom, a Crostis is nagyon kemény lesz, ami először szerepel a Girón. Nagyon meredek, de az igazi probléma a lejtő lesz, gyors és technikás, nagyon szűk úton, nagyon figyelni kell majd. Nehéz lesz találni helyet, ahol frissíteni tudunk a Zoncolan előtt. – mondta a 2009-es győztes Mencsov.

A Giau és a Fedaia két nagyon fontos hágó, fel kell készülni rájuk. A Giau-nak főképp a vége nehéz, a Fedaiának pedig a közepe, hosszú egyenesekkel, melyek úgy néznek ki, mintha sosem akarnának véget érni. A Gardecciát eddig nem ismertem, vannak nagyon meredek részei, ráadásul 200 kilométer lesz a lábakban, amikor elérjük. – nyilatkozta 2008 Tour-győztese, Sastre.