Vállsérüléssel érkezett Jerezbe Rossi

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 30. 15:24
A katari futam megnyerése után Valentino Rossi dolgát nemcsak a szezon első versenyén láthatóan szélvészgyors Casey Stoner, hanem saját válla is nehezíteni fogja a hétvégén Jerezben a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben. Az olasz legenda egy motokrossz edzésen sérült meg két hete.


„Sajnos a vállam továbbra is fáj, mivel egy ilyen jellegű sérülésből való felépülés általában három hetet vesz igénybe, a baleset óta pedig csak kettő telt el – magyarázta a Yamaha címvédő pilótája. – Szerencsém volt, hogy a Japán Nagydíjat elhalasztották, így egy plusz hét pihenőt kaptam, de még legalább hét napra szükségem lenne a teljes felépüléshez, igaz már sokkal jobban érzem magam."

Egy biztos, fájdalom ide, baleset oda, a kilencszeres világbajnok nagyon várja a hétvégét. „Az évad egyik legjobb versenye következik, mindig hatalmas tömeg zsúfolódik össze a lelátón és a pálya vonalvezetése is fantasztikus" – lelkendezett az olasz legenda.

Az első szabadedzés után nehéz megítélni, mennyire akadályozza Rossit sérülése, az ötödik helyet szerezte meg, hattized másodperccel elmaradva a legjobb időt motorozó Casey Stoner mögött.

A kategória, és Talmácsi Gábor géposztálya, a Moto2 időmérőjét szombaton rendezik, a futamokra vasárnap 12:15 illetve 14 órakor kezdődik.

MOTOGP, 1. SZABADEDZÉS, VÉGEREDMÉNY:
1. Casey Stoner ausztrál Ducati 1:39.731 0.000
2. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 1:39.875 0.144 mp.h.
3. Nicky Hayden amerikai Ducati 1:40.148 0.417 mp.h.
...5. Valentino Rossi olasz Yamaha 1:40.359 0.628 mp.h.