Tíz helyet javított Talma, hatodik lett

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 15. 13:20
A pocsékul sikerült időmérő edzés után sokan egy fabatkát sem adtak volna a jó szereplésre, de a 125 kcm-esek korábbi világbajnoki alaposan rácáfolt a kétkedőkre: a 16. helyről rajtoló Talmácsi Gábor hatodik lett a Moto2-ben a gyorsasági motoros-világbajnokság Cseh Nagydíján. Győzött Toni Elias, mögötte Takahasi Juki és Andrea Iannonen lett még dobogós Brnóban.


 

A magyar szurkolók első számú kedvence szombaton a rossz beállítás, vagyis mérnöki hiba miatt csak a tizenhatodik lett, úgy tűnt, elszállt minden esélye. De Talma vasárnap megmutatta, a kedvezőtlen előjelek után sem esik kétségbe, mindig, mindent megtesz a jó szereplésért.

A tapasztalt klasszis motorját már a rajtrácson újra kellett indítani, utána azonban szinte tökéletesen működött. Talmácsi jól rajtolt, majd sorra előzte ellenfeleit, az első kör végén már a 8. volt. Ezt követően a 6. helyért harcolt egy kisebb boly társaságában, majd féltávhoz közeledve már az ötödik volt.

A felénél azonban kissé visszaesett Talma, a hetedik lett, a hajrában azonban végül megszerezte a hatodik pozíciót.

Az élen többször módosult a helyzet, a leintés előtt a megcsúszó Iannonét megelőzte még Takahasi, de Elias ellen nem volt már esélye.