Talmácsi: Végre én voltam a leggyorsabb

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 30. 11:01
Az elmúlt három futamon gyengélkedő Talmácsi Gábor elégedetten nyugtázta, hogy pénteken a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíján végre részikert elérve megnyerte a Moto2-es kategória 2. szabadedzését. A magyar pilóta helyén kezeli a helyzetet, de mint mondja, egy ilyen eredmény plusz lendületet ad számára.


„Jól kezdtünk, de ez még egy percre sem jelentheti azt, hogy hátra dőlhetünk, hiszen sok munka vár még ránk és a verseny vasárnap lesz" – olvasható a korábbi nyolcadliteres világbajnok nyilatkozata.

„Délelőtt sokáig gondolkodtunk, hogy kimenjek-e a pályára vagy sem, mert sok vízátfolyás volt, de aztán döntöttem és motorra ültem. A TV-n keresztül sokkal veszélyesebbnek tűnt a helyzet, mint végül a motoron ülve és nem is zártam rossz helyen, 5. lettem."

„Délután vizes gumikkal vágtunk neki a második szabadedzésnek, de nem volt már jó a tapadásuk, így lecseréltük slick gumikra, amikkel viszonylag sok kört sikerült megtennem és folyamatosan javítottam."

„Idén még nem nyertem egyetlen edzést sem és persze tudom, hogy nem is az edzéseket kell megnyerni, hanem a versenyt, de azért örülök, hogy most én vághattam zsebre ezt az elsőséget, ami plusz lendületet ad."

Talmácsi a szombati időmérőn és a vasárnapi futamon bizonyíthatja, valóban ő a legjobb az estorili aszfaltcsíkon.