Talmácsi egyre jobban érzi a motort

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 28. 18:23
Ezúttal bő egytizeddel teljesítette gyorsabban a jerezi pályát a keddi teszteléshez képest Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának magyar újonca. A tréning harmadik, egyben záró napján is Alvaro Bautista volt a leggyorsabb, világbajnokunk a negyedik időt érte el.


Talma már az első napon, hétfőn is jól érezte magát az új motorján, és nem is vallott szégyent, hiszen a 2009-es esztendő első tesztelésének első napján az ötödik időt motorozta, de ennél sokkal fontosabb volt akkor is, hogy a beállításokat optimalizálják. A Balaton Racing Team elsődleges célja ugyanis, hogy az új szezonra egy megbízható és stabil gépet fejlesszenek ki.

Kedden már a harmadik időt motorozta a 2007-es év magyar világbajnoka, és előző napi eredményét bő egy másodperccel megjavította, igaz, ebben nagy szerepe volt annak is, hogy ideálisabb körülmények között tesztelhette motorját. Az egyetlen probléma a két nap folyamán az volt, hogy Talma az előző szezon végén megsérült keze a gyakorlások végére elfáradt, és meg kellett mutatnia dr. Claudio Costának.

Ami a szerdát illeti, Talmácsi ismét magabiztosan ment a pályán, és tovább javította egy nappal korábban futott legjobb idejét, ezúttal a negyedik helyen végzett. A magyar klasszist a tréningeket szokás szerint megnyerő Alvaro Bautista, és a japán Aojama Hirosi mellett ezúttal a nyolcadliteresek 2008-as világbajnoka, Mike di Meglio előzte meg.

Talmácsi és a csapat tagjai elégedettek az elvégzett munkával, és mint az időeredmények is mutatják, az istálló jól teljesített, és sokat lépett előre a paraméterek kitapasztalásában. A legjobb idejét Talma még délelőtt futotta, ugyanis délutánra az időjárás rosszra fordult, aminek következtében a pálya tapadása romlott. Ez nagyobb igénybevételt jelentett mind a magyar versenyző, mind a motor számára, hiszen a hosszabb féktávok nem kedveztek a pilóta érzékeny csuklójának.

Világbajnokunk és csapata az elkövetkezendő két napot pihenéssel tölti majd, a hétvégén Valenciában folytatódik a tesztelés.

„Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel - értékelt a teszt harmadik napja után Talmácsi Gábor. - Már sikerült nagyjából kitapasztalnunk a motor adottságait, ami tovább segíti a munkát a még jobb eredmény elérésében. Ugyanilyen lendülettel készülök a valenciai tesztelésre. Nagyon tudatosan dolgozunk, a hangsúly most nem a köridőkön van, hanem elsősorban a tapasztalatszerzésen, hogy a versenyeken a lehető legjobb formámat tudjam hozni. A tesztelés minden percét élveztem, a csapat is és én is nyugodtak vagyunk a továbbiakat illetően.”

MOTOGP, 250 KCM, TESZT, JEREZ, 3. NAP:
1. Alvaro Bautista (spanyol) 1:43.488
2. Mike Di Meglio (francia) 1:44.044
3. Aojama Hirosi (japán) 1:44.264
4. Talmácsi Gábor (magyar) 1:44.266