Talma máris egy másodperccel gyorsabb

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 27. 20:33
Egy másodperccel megjavította hétfői időeredményét Talmácsi Gábor a 2009-es gyorsaságimotoros-világbajnokságot megelőző tesztelésen, Jerezben a 250 köbcentis kategóriájában. A magyar klasszis állítja, jó formában van, de elmondta azt is, hogy még mindig nem tökéletes a sérült keze, azonban megszerzett harmadik helye saját bevallása szerint is bizakodásra adhat okot.


Nagyszerűen folytatódott Talmácsi számára a jerezi tesztelés, hiszen nemcsak a magyar versenyző érezte remekül magát új motorján, de a körülmények is adottak voltak. Az aszfalt hőmérséklete huszonegy, míg a levegőé tizenhat fok volt és a kisebb széllökésektől eltekintve tökéletes volt az időjárás.


A tegnapi naphoz képest a motor beállításain is sikerült finomítani, és ennek, no és persze a magyar pilóta kiváló formájának köszönhetően a tegnapi eredményhez képest egy másodpercet sikerült faragni az idejéből.

 

Talmácsi a második napon a kipörgésgátlót kevesebbet használta, valamint többet csúsztatta a motort, amely a 2007-es év 125 köbcentis kategóriájának világbajnokának bevallása szerint is hosszú távon a versenyek kimenetele szempontjából fontos taktikai eszköz lehet.

 

„Kifejezetten jó formában voltam a második napon, szerencsére az időjárás is segítségünkre volt. A motor beállításai egyre jobbak, és ennek köszönhetően én is jobban érzem a 250 köbcentis motor nyújtotta lehetőségeket, amiket igyekszem maximálisan kihasználni” – mondta a tesztelés után Talmácsi Gábor.

 

„A kezem a féktávok miatt sajnos a mai nap végére is eléggé elfáradt, így ismét jelentkeztem dr. Claudio Costánál. Mindent egybe vetve: a jelenlegi harmadik helyezésem tovább erősít abban, hogy jó úton járunk. Most elsősorban arra törekszünk, hogy megtaláljuk a számomra legmegfelelőbb beállításokat”- zárt mondandóját a világbajnok.

 

A tesztelésen ezúttal is Alvaro Bautista teljesítette leggyorsabban a jerezi pályát, és bizony ő is jelentősen megjavította egy nappal korábbi eredményét, pontosabban mintegy hét tizedmásodperccel. A negyedliteres kategória világbajnoki címére is esélyes spanyol bő fél másodperccel előzte meg a második időt teljesítő Hirosi Aojamát, és hét tizeddel Talmát.

 

 

JEREZ, TESZTELÉS, 2. NAP:
Alvaro Bautista (spanyol) 1.43.673 – 54 kör
Aojama Hirosi (japán) 1.44.201 – 52 kör
Talmácsi Gábor (magyar) 1.44.387 – 49 kör
Mike Di Meglio (francia) 1.44.468 – 49 kör
Thomas Lüthi (svájci) 1.44.733 – 79 kör