Talma már a leggyorsabb, Viki segítette

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 1. 18:49
Nagyszerű teljesítmény! Talmácsi Gábor kiválóan zárta a februári tréningeket, hiszen megnyerte az az utolsó napot a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának valenciai tesztjén. A magyar pilóta Viktóriának elnevezett motorjával volt a leggyorsabb a második napon. Alvaro Bautista elesett a gyakorláson és kulcscsontját törte.


Kiválóan sikerült Talma számára a valenciai tesztelés második, egyben utolsó napja. A magyar versenyző nem csupán saját eredményét javította meg, hanem a vasárnapi gyakorláson is a leggyorsabbnak bizonyult.

Az időjárási körülmények nem sokat változtak a szombatihoz képest, az aszfalt mindössze 10 fok körüli volt, ezért a versenyzőknek nagyon oda kellett figyelniük a kiszámíthatatlan tapadású pályára. Világbajnokunk mindössze három órát töltött a mai napon edzéssel, hiszen azt már tegnap tudni lehetett, hogy az istálló csak addig próbálgatja a beállításokat, amíg száraz talajon teheti ezt.

 

Igaz, ez az idő is tökéletesen elég volt Talmácsi számára ahhoz, hogy remek időt produkáljon, hiszen harminchárom megtett köréből az egyiken 1:38:089 perc alatt ért végig a pályán, és ezzel az eredménnyel az eddigi összes tréningen diadalmaskodó Alvaro Bautista sem tudott mit kezdeni, majd egy tizedmásodperccel volt lassabb.

Apropó Bautista! A spanyol igen szerencsétlenül járt a tréningen, hiszen a tizenkilencedik körét rótta, amikor hibázott, elesett, és eltörte a kulcscsontját. Így a magyar csapattársa most egy hónap kényszerpihenőre megy, de ahogy mondta, áprilisban ugyanúgy számolni kell vele.

Ami pilótánk csuklósérülését illeti: a következő hetekben elsősorban a tavaly megsérült testrész megerősítésére fekteti a hangsúlyt a 125 köbcentis kategória 2007-es világbajnoka, a súlyzós tréningek helyett most inkább a kardioedzéseké lesz a főszerep.

Ami biztos: Talmácsi most még inkább optimistán látja a jövőt, sokkal felszabadultabb, mint eddig bármikor és már nagyon várja a legközelebbi tesztet, amire márciusban, Portugáliában kerül sor.

„Szerencsénk volt, hogy csak délután kezdett esni az eső, hiszen így minden, számunkra még kérdéses beállítást megoldottunk – nyialtkozta Talmácsi Gábor a teszt után. - Talán még ennél is tudtam volna gyorsabb lenni, ha az utolsó körben nem kezd esni, de ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett vagyok.”

„Mióta a 250 köbcentis géposztályban tesztelek nem csak a mai, hanem az eddigi próbák leggyorsabb idejét futottam az új motorral. Így kapcsolatunk arra is megérett, hogy ne csak egy RSA 250 legyen, hanem eddigi szokásainkhoz híven nevet válasszak neki, ami, természetesen csakis női név lehet. A döntést a csapattal közösen hoztuk meg, a név pedig már fel is került a motorra: Viktória, azaz Viki. Nem véletlen a választás, hiszen a szó eredeti jelentése győzelem, aminek az erejében nemcsak bízom, de hiszek is.”

JEREZ, TESZTELÉS, 2. NAP:
1. Talmácsi Gábor (magyar) 1:38:089 - 33 kör
2. Alvaro Bautista (spanyol) 1:38:170 - 18 kör
3. Mike Di Meglio (francia) 1:38:374 - 29 kör
4. Alex Baldolini (olasz) 1:39:246 - 20 kör
5. Héctor Faubel (spanyol) 1:39:451 - 21 kör