Talma kedden is megelőzte Di Megliót

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 19:13
Nagyszerűen sikerült Talmácsi Gábor második, egyben a téli pihenő előtti utolsó tesztje is Valenciában. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának 2007-es győztese kedden is gyorsabb volt az idei legjobbnál, Mike Di Megliónál. Alvaro Bautista ezúttal is mindkét versenyző előtt végzett a Ricardo Tormo-pályán.


A hétfőinél hűvösebb időben tesztelt a három pilóta, Talmácsi Gábor, Alvaro Bautista és Mike Di Meglio. Az egy nappal korábbi gyakorláson a spanyol volt a leggyorsabb 1:37,1-es idejével, a magyar klasszis 1:38,0 percet produkált, míg a 125 köbcentis kategória idei bajnokság 1:38:8-cal végzett.

 

Ezekre az időeredményekre ezúttal nem lehetett számítani, hiszen az időjárás nem kedvezett annyira a versenyzőknek. Talmáék a tréning során rájöttek arra, hogy hétfő délután nem a legjobb irányba mentek el, ami a beállításokat illeti, így visszatértek az akkori leggyorsabb körében használtakhoz, és azt kezdték újra finomítani.

 

A magyar világbajnok számára ezek a változtatások jól sikerültek, és saját bevallása szerint is egyre jobban érzi új versenygépének rezdüléseit, és fizikailag is könnyebb volt irányítani az Apriliát. Negatívum azonban, hogy a magyar klasszis csuklója továbbra sem teljesen egészséges, így télen tovább kell folytatni a kezeléseket a gyógyulás érdekében.

 

A három világbajnok versenyét – Bautista 2006-ban, Talmácsi 2007-ben, Di Meglio 2008-ban lett a 125 kategória legjobbja – a spanyol klasszis nyerte 1:38,1 perces idővel, Talma 1:38,2-t ment, míg a francia kiválóság 1:38,-tal lett a harmadik. A magyar versenyző szempontjából ez azért is remek eredmény, mert Bautista már egy évet eltöltött a 250-esek között.

 

„Nagyon elégedett vagyok a két napos munkánk eredményével – nyilatkozta Talmácsi a teszt után. - Úgy fejeztük be a tesztelést, hogy nem kell télen azon agyalnunk, hogy bajban vagyunk az ideális beállítások megtalálása tekintetében.

 

„Egy jó gyakorláson vagyunk túl. Tudjuk az irányt, hogy mire van szükségünk, tudjuk a beállításokat is, csak ezeket már nem tudtuk kipróbálni. Lényegében azt gondolom, hogy az egy tizedes lemaradásom csapattársamtól, Bautistától nagyszerű eredmény. Egy jót motoroztam, a gép nagyon kényelmes, és szerencsére jól éreztem magam rajta. Van még mit állítani, de tudjuk, hogy min és mit kell változtatnunk a javulás érdekében, csak már nem akartunk a mai nap végén kapkodni. Nyugodtan megyek a téli pihenőre, mely során a csuklóm helyrehozatala lesz a legfőbb cél" – zárta a mondandóját az előző év világbajnoka.