Stoneré a pole az idényzárón

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 7. 17:10
Casey Stoner kaparintotta meg a pole-t a szezonzáró Valencia Nagydíj időmérő edzésén a királykategóriában. Talmácsi Gábor a 17. helyről várhatja a vasárnapi rajtot.


A pénteki nap után ismét Casey Stoner teljesítette a leggyorsabb kört a száraz valenciai aszfalton, mögüle az egyaránt spanyol Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo vághat neki a 2009-es esztendő utolsó futamának.

A jövőre a Moto2-ben szereplő Talmácsi Gábor ideje a 17. helyhez bizonyult elegendőnek, noha motorját saját bevallása szerint is kiválóan állították be mérnökei.

A magyar versenyző csupán Chris Vermuelent előzte meg a kvalifikáción.

Talmácsi: Vége élveztem a motorozást
„Előreléptünk péntekhez képest, de a legjobb körömben, úgy érzem, volt egy pici hiba, ami néhány tizedet jelentett - nyilatkozta Talmácsi menedzsmentjén keresztül. - Azért bosszant a dolog, mert iszonyúan egyben van a mezőny és most ennyi is több helyezésbe kerül. Viszont ezt a köridőt több körön át is magabiztosan hoztam, ami a versenyre nézve jó előjel. Végre élvezem a motorozást, ami a legjobb dolog ezen a hétvégén. A motor minden eddigihez képest sokkal jobban vezethető, picit módosítunk rajta és csatába szállok a pontokért az évadzáró viadalon.”

 

VALENCIAI NAGYDÍJ, IDŐMÉRŐ EDZÉS, MOTO GP:
1. Casey Stoner ausztrál Ducati 1:32,771 perc
2. Dani Pedrosa spanyol Honda 1:32,519
3. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 1:32,537
...17. Talmácsi Gábor magyar Honda 1:34,357