Spitzmüllerék folytatnák a jó sorozatot

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 18:40
Jó a hangulat a Hell Racing Teamnél. Érthető, hiszen az Országos Rally Bajnokság abszolút versenyében ha csak egyetlen ponttal is, de a Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós egység átvette a vezetést a riválisoktól köszönhetően az elmúlt három forduló sikerének.


 

Szombathelyen, Veszprémben és legutóbb Ózdon is győztesként gurulhatott föl a céldobogóra a tűzpiros Lancer WRC és a miskolci kettős. Aki pedig rászokik a győzelem ízére...

 

Spiczmüllerék kiélezett versenyben vannak a bajnoki címért folytatott harcban, tehát Nyírádon is maximálisan kell koncentrálniuk és pörögniük, hogy a jelenlegi pozíciójukat megtartsák.

 

"Semmi nem dőlt el, az egy pont csupán lélektani előnynek nevezhető – osztotta meg velünk az érzéseit Spiztmüller Csaba". – Szerencsére idén már murván és aszfalton is sikerült nyernünk, így bizakodva tekintünk Nyírád elé. Az autónk nagyon jó, a hazai és a brit csapat is összeszokott, bízunk benne, hogy ezt a szép sorozatot sikerül folytatnunk.2

 

"Technikai sport lévén azonban előre semmit nem lehet kijelenteni. Mivel idén nincs minuszolás, minden egyes futamnak, azon belül pedig minden egyes momentumnak nagy jelentősége van. Elég csak arra utalni, hogy a miskolci kiesésünk után háromszor kellett az élen végeznünk, hogy átvegyük a vezetést a bajnoki értékelésben. Nagyon izgalmas hajrá elé nézünk, szerintem csak az utolsó versenyen dől majd el, hogy ki lesz a bajnok."

 

A bajnokesélyes pilóta szerint nem csak a nyakán „lihegő” Turán Frigyessel, hanem az Ózdon kiesett, és így valamelyest leszakadt Benik Balázsra is figyelni kell majd a végelszámoláskor. Azzal azonban a miskolci kiválóság is egyetértett, hogy a címvédőnek csökkentek az esélyei arra, hogy megtartsa a trónját.

 

"Ez így van. Ehhez az kellene, hogy nekünk és Turánnak is technikai problémái legyenek – folytatta Spitzmüller Csaba. – Előre azonban fölösleges jósolni, mert mi is jártunk már pórul, és Balázsnak is akadtak gondjai. Ez egy ilyen sport, bárkit megtréfálhat a technika ördöge. Egy szó mint száz: a harmadik helyen álló Benik Balázsra, sőt a negyedik Herczig Norbertre is figyelni kell, hiszen remek pilótákról, autókról, nagyszerű ellenfelekről beszélünk. Számolgatni fölösleges, száz százalékon kell pörögni Nyírádon és Mecseken is. Ha mindent megteszünk a siker érdekében és ezt az autó is akarja, akkor egész biztos, hogy a közös munkának meg lesz az eredménye. Úgy gondolom, hogy a nyírádi murvára nagyjából a veszprémi alapbeállításokat kell használni, aztán nyilván ezeket finomítva kell beállítani a Lancert ezekre a gyorsasági szakaszokra. Érdekes lesz 1-es rajtszámmal menni, most ugyanis mi fogjuk takarítani a pályát a többiek előtt. Ez nem feltétlenül előnyös, de reméljük, meg tudjuk oldani ezt a feladatot. Ha tovább csiszolódunk a gyémánttal együtt, akkor bizakodhatunk a bajnoki címet illetően."