Solberg három év után végre ünnepelne

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 16:50
Az elmúlt időszak eredményeit figyelembe véve igencsak meglepő bejelentést tett Petter Solberg. A 2003-ban ralivilágbajnoki címet szerzett norvég pilóta azt üzente a szurkolóknak és az ellenfeleknek, a soron következő, jövő hét végén megrendezésre kerülő Japán Ralin bizony győzelemre vezeti majd saját pályáján a Subarut. Solberg 40 pontjával jelenleg a hatodik a világbajnoki pontversenyben, legutóbb pedig 2005 szeptemberében nyert futamot...


A Subaru az elmúlt években igencsak gyengécske, sem a Citroëneket, sem a Fordokat nem tudta megszorítani, Petter Solberg mégis úgy véli, Japánban, az istálló hazai pályáján képes lehet megelőzni a riválisokat.

 

„Akik netán a Subaruért szorítanak a világbajnokságon azt üzenem, figyeljenek csak, mert jövünk! - csattant fel Solberg, aki már három éve nem örülhetett futamgyőzelemnek, legutóbb 2005 szeptember 17-én csaphatott boldogan a levegőbe emiatt. - A csapat kifejezetten a japán és a brit versenyekre készült, s meglátják, egy életrevalóbb, sokkal erősebb gépet hoztak össze a szerelők és fejlesztők."

 

„Ugyanúgy gondolok most is Japánra, mint kétezer-négyben, amikor megnyertem a futamot - folytatta Solberg, akinek csapattársa, a 13 viadal után, 45 pontjával negyedik Chris Atkinson is osztotta véleményét.

 

„Bár a szakaszok teljesen újak lesznek, hiszen a rali átköltözik Sapporóba, én kimondottan szeretem a szűkebb és gyorsabb pályákat - vette át a szót az ausztrál. - Finnországban is ilyen jellegű vonalvezetés volt, legutoljára például akkor állhattam fel a dobogóra. Emellett én voltam az első ausztrál, akit Japánban pódiumra szólítottak. Szép emlékeim vannak arról a kétezer-ötös viadalról. Egy szó, mint száz, úgy érezzük, az autó elég jó lesz ahhoz, hogy nagyot menjen. Már alig várjuk, hogy ezt be is bizonyítsuk."