Rosszul sikerült Talmácsi búcsúja

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 26. 11:42
Talmácsi Gábor kiesett a hetedik körben a gyorsaságimotoros-világbajnokság valenciai Nagydíján a 125 kcm-es géposztályban. A magyar világbajnok ezzel a harmadik helyen zárta az összetett pontversenyt. A futamot egyébként Simone Corsi nyerte Nicolas Terol és Mike Di Meglio előtt.


 

Talmácsi Gábor utolsó 125 köbcentis futama előtt mindent megtett azért, hogy szépen búcsúzzon a kategóriától. Igaz, a magyar világbajnok a hétvége első felében az esős aszfalton gyengébben teljesített, de a száraz pályán megmutatta, hogy bizony a riválisoknak nem sok esélyük van.

 

Talma az első helyről vághatott neki a futamnak, így minden adott volt ahhoz, hogy győzelemmel zárja le pályafutása ezen részét. Emellett azért is fontos volt a jó szereplés, mert az összetett pontversenyben a második hely volt a tét, és pilótánk előnye csupán hat pont volt Simone Corsival szemben.

 

Jól rajtolt Talma, és egy körön keresztül tartotta is Nicolas Terolt, akinek ez a hazai pályája, hiszen a spanyol pilóta valenciai születésű, azonban épphogy átlépte a célvonalat a magyar, rögtön visszaesett a negyedik helyre. Látszott, hogy az előző esztendő világbajnokának motorjával nincs minden rendben, elképzelhető, hogy a bemelegítés során bekövetkezett bukás viselte meg a gépet.

 

A nagyobb probléma Talmácsi folyamatos lassulása mellett az volt, hogy Corsi közben az élre állt, így veszni látszott a vb második helye. Versenyzőnk sorsa szinte meg is pecsételődött a hetedik körben, hiszen ekkor Talma kicsúszott, és feladta a versenyt.

 

A klasszis csak abban bízhatott, hogy Corsi nem végez előrébb a tizedik helynél, hiszen ebben az esetben a magyaré a vb-pontverseny második helye.

 

A folytatásban ketten húztak el a mezőnytől: a világbajnok Mike di Meglio és a második helyért küzdő Simone Corsi. Ketten felváltva vezettek, de a hajrához érve lesben állt Bradley Smith, Nicolas Terol és Sandro Cortese is.

 

A végén aztán a már világbajnok francia hibázott, amellyel nem csupán Corsinak biztosított zöld utat a győzelemhez, hanem Terolnak is a második helyhez.

TALMÁCSI GÁBOR NYILATKOZATA A VERSENY UTÁN:
„Nem ilyen befejezést terveztem, de a technika ördöge ismét közbeszólt, mint oly sokszor ebben az évben. Sajnos az első kör végén a célegyenesre fordító kanyarban letört a váltókar. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy kiállok, hiszen előbb utóbb esés lesz/lehet belőle, de úgy döntöttem, hogy mindent megpróbálok, hiszen a VB ezüstérem a tét. Sajnos abban a kanyarban, ahol végül elestem már nem tudtam mit csinálni. Sajnálom, hogy nem sikerült teljessé tennem az éremkollekciómat, de örülök, hogy dobogóra állhatok majd a díjátadó ceremónián egy ilyen nehéz szezon után is. Holnap megkezdem a 250cc-s gyári motor tesztelését, ami ismét hatalmas motiváció. Köszönöm a csapatomnak és a szerelőknek a közös munkát és a szurkolóknak a biztatást és azt a rengeteg szeretet, amit kaptam tőlük. Folyt.köv jövőre, de már egy kategóriával feljebb…”

 

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Simone Corsi Olaszország Aprilia 40:45,715
2. Nicolas Terol Spanyolország Aprilia 40:45,821
3. Mike Di Meglio Franciaország Derbi 40:45,938
4. Bradley Smith Nagy-Britannia Aprilia 40:46,491
5. Sandro Cortese Németország Aprilia 40:47,048
6. Andrea Iannone Olaszország Aprilia 41:07,293
7. Tomojosi Kojama Japán KTM 41:15,102
8. Scott Redding Nagy-Britannia Aprilia 41:15,134
9. Pablo Nieto Spanyolország KTM 41:23,774
10. Esteve Rabat Spanyolország KTM 41:24,196