Rossi tovább szenved, a Honda szárnyal

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 14. 18:04
Miközben a Hondánál már ölbe tett kézzel futják a jobbnál jobb köröket az utolsó, katari teszten, Valentino Rossi vért izzadva igyekszik versenyképes formába hozni a Ducatit a MotoGP áprilisi szezonrajtja előtt.


Casey Stoner és Dani Pedrosa csakúgy mint az utóbbi hetekben Malajziában, úgy vasárnap Közel-Keleten is a leggyorsabbnak bizonyult.

„Nagyon nincs mit tesztelni, a gép egyensúlyát igyekszünk még javítani. A legfontosabb az, hogy a csapattagokat nem érte baj Japánban" – mondta az ausztrál a motogp.com-on.

A hondások Andrea Dovizioso révén kibérelték a háromnapos gyakorlás első felvonásának dobogóját, igaz a két yamahás, Ben Spies és a címvédő Jorge Lorenzo sem volt messze tőlük. Nem úgy a vállműtétje után még mindig gyógyuló Rossi.

A Ducati bár mintha egy fokkal jobb lenne a szepanginál, még mindig nem tudja felvenni a versenyt a közvetlen élmezőnnyel. A kilencszeres világbajnok messze volt a legjobbaktól, ennek ellenére elégedetten nyilatkozott motorjáról és a gyógyulófélben lévő válláról.

„Egyre jobban érzem magam a Ducatin, bár hét tizedre voltam az első helytől, a leggyorsabb körömet egy erősen használt gumival futottam. A vállam erősödik, egyre szabadabban tudom mozgatni" – mondta a MotoGP hivatalos oldalán az olasz legenda.

MOTOGP, TESZT, KATAR, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK:
1. Dani Pedrosa spanyol Honda 1:56.271 perc 41 kör
2. Casey Stoner ausztrál Honda 0.143 mp.h. 32
3. Aojama Hirosi japán Honda 0.173 mp.h. 59
4. Ben Spies brit Yamaha 0.292 mp.h. 38
5. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 0.411 mp.h. 60
6. Colin Edwards amerikai Yamaha 0.471 mp.h. 42
7. Andrea Dovizioso olasz Honda 0.509 mp.h. 56
8. Valentino Rossi olasz Ducati 0.767 mp.h. 57