Rossi már nem is álmodik az F-1-ről

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 3. 11:09
A száguldó cirkusz irányítói valószínűleg csalódottak lesznek a nyilatkozat hallatán, de Valentino Rossi elismerte: már lemondott Formula-1-es álmairól, pedig néhány éve komoly esélye volt arra, hogy két kerékről négyre váltson. A motorsport nyolcszoros világbajnok legendája úgy érzi, örökre „lecsúszott” az F-1-ről, de arra még lát lehetőséget, hogy valamikor aktív résztvevője lesz a ralifutamoknak.


$$fhvideo:73802$$

Az olaszok nemzeti hőse az elmúlt években többször tesztelte a Ferrari gépét, reménykeltő eredményeket ért el. Nem meglepő, hogy csábítgatták a maranellói csapat vezetői, sőt maga Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz első számú vezetője is remélte, hamarosan a futamokon is indul.

„Óriási érzés volt, hogy nemrég ismét kipróbálhattam a Ferrarit. Mindig is nagy szurkolója voltam a sportágnak. Gyors voltam, ez boldoggá tett, hiszen meg volt a sebességem a Formula-1-hez – mondta az olasz sztár.

Valentino Rossi azt is elárulta, pár évvel ezelőtt komoly esélye volt a sportágváltásnak, de nem élt a kínálkozó lehetőséggel.


„2006-ban azonban úgy döntöttem, maradok a motorsportnál. Persze voltak kétségeim, még most is vannak. Fantasztikus volt, hogy Mugellóban beülhettem egy vörös gépbe és együtt dolgozhattam a Ferrarival. Lett volna esélyem a Formula-1-re, de úgy gondoltam, maradok a motoroknál. Döntöttem, azt pedig nem hiszem, hogy ismét ilyen esélyem lenne a jövőben” – szögezte le a népszerű „Doktor”.

Rossi az F-1 mellett a ralizást is imádja, már világbajnoki futamon is indult.

„Mindig is imádtam a ralit, már gyerekkoromban beleszerettem. Egyik nagy szenvedélyem, csodálatos érzés, hogy versenyen is indulhatok, amikor erre jut időm” – mondta a zseni.

Valentino Rossi mindig a motoros világbajnokság befejezése után próbálkozott az F-1-gyel és a ralival, utóbbival kapcsolatban pedig még vannak álmai.

„Valószínűleg komolyabban is foglalkozom majd a sportággal, de csak akkor, ha befejezem motoros pályafutásomat és több időm lesz a gyakorlásra. De ez még a távolabbi jövő zenéje, a következő néhány évben még motorozni szeretnék!”.


Rossi tizenkettedik lett tavaly év végén a Brit-ralin, vagyis egyáltalán nem vallott szégyent.