Rossi „fenyeget”, sokat javult a Yamaha

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 2. 18:27
Nem alhatnak nyugodtan az ellenfelek, a MotoGP-ben címvédő Valentino Rossi ugyanis úgy véli, nagyot lépett előre a Yamaha, amely villámgyors gépet épített a 2009-es gyorsasági-motoros-világbajnokságra. A nyolcszoros világbajnok olasz klasszis Valenciában és Jerezben már kipróbálta a konstrukciót, amellyel ezen a héten a malajziai Sepangban tesztel.


A Yamaha hétfőn internetes motorbemutatót tartott, ennek keretében nyilatkozott az olasz nemzeti hős. Az április 12-i katari szezonnyitóig még több mint két hónap maradt, de a csapatok már gőzerővel készülnek az idei megméretésre.



„Már korábban kipróbálhattam Valenciában, majd Jerezben is a 2009-es prototípust, amely nagyon gyorsnak tűnt – kezdte Rossi. – Nagyon magabiztos vagyok, pedig még csak a munka elejénél járunk. Az április hátralévő időben kell tökéletesítenünk az idei motort, amely jobbnak és gyorsabbnak tűnik a 2008-as gépnél”.

Valentino Rossi a számára kevésbé sikeres 2006-os és 2007-es szezon után tért vissza a MotoGP trónjára. Tavaly kilenc győzelmet adott, további hét futamon állt a dobogóra. Összesen 373 pontot gyűjtött, nagy fölénnyel előzte meg a tavalyelőtti világbajnok Casey Stonert (280).
„Nehéz szezon volt a tavalyi, mert ebben az évben kellett a legtöbbet kiadnom magamból a győzelemért. Idén még keményebb idényem lehet, mert a tavalyi szezonban gyengélkedő ellenfeleim mindent megtesznek azért, hogy visszavágjanak. Alig várják, hogy legyőzzenek” tette hozzá Rossi.


Az olasz zseni úgy érzi, saját csapattársára, Jorge Lorenzóra is figyelnie kell, veszélyes rivális lehet.


„Egyike lesz a legnagyobb ellenfeleimnek, mert tavaly rengeteg tapasztalatot szerzett. Idén egyenlő feltételekkel indulunk, az abroncsok között sem lesz különbség” – jegyezte meg Rossi.


Érdekesség, hogy a két klasszis továbbra is külön garázsban dolgozik majd a futamokon, fal választja majd el a duót.