Reszkess NASCAR, jön Kimi Räikkönen!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 30. 10:43
Lassan (?) végleg lemondhatunk arról, hogy a 2007-es világbajnok valaha még visszatér a Formula-1 világába. A McLaren és a Ferrari korábbi ásza ugyanis az autósport újabb válfajában teszi próbára tudását, a rali-világbajnokság mellett a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvendő NASCAR-sorozatban szerepel majd.


 

A 31 éves finn autóversenyző idén nyáron kezdi meg szereplését, először a Truck seriesben próbál szerencsét. Ez a sorozat a NASCAR előszobájának számít, a beilleszkedési időszakot követően pedig jöhet majd a sokkal jelentősebb Nationwide-sorozat és a Sprint-kupa.

Kimi Räikkönen az ICE1 elnevezésű csapat tagjaként indul, ez az istálló szerepelteti a rali-világajnokság versenyein is. Az Egyesült Államokban az a Foster Gillett lesz a legfőbb segítője, aki tavaly még a Richard Petty Motorsportot támogatta a NASCAR-ban. Foster családja a tulajdonosa a Montreal Canadiens NHL franchise-nak, korábban pedig egyik főrészvényese volt a Liverpool FC-nek.

„Nagyon várom már, hogy megismerkedhessek a NASCAR világával. Régóta figyelemmel kísérem a versenyeit, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon kemény és nyílt ott a versengés. Imádom az amerikaiak hozzáállását az autóversenyzéshez, csodálatos, hogy én is részese lehetek az ottani futamoknak. Hatalmas kihívás, nagyszerű móka vár rám” – jelentette ki a korábbi F1-es sztár.

A Turun Sanomat nevű finn napilap úgy tudja, a NASCAR-kaland ellenére Räikkönen folytatja ralis szereplését. Szerződése ugyanis nyolc idei rajthoz állásra kötelezi.