Rali-vb: szenzációs magyar pontszerzés

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 11. 12:20
Minden idők legjobb magyar eredményét érte el a rali-világbajnokság bolgár állomásán Turán Frigyes, aki egy Peugeot 307 volánja mögött a nyolcadik helyen zárt vasárnap. A futamot a címvédő, hatszoros világbajnok Sébastien Loeb nyerte, az első négy pozíciót a Citroën autói szerezték meg.


A szezon első aszfaltos futamán a magyar pilóta a második nap után magabiztosan állt a nyolcadik, pontszerző helyen, így a vasárnapi harmadik napon nem volt más dolga, mint a mögötte álló Matthew Wilsonnal szembeni több mint kétperces előnyét megtartsa.

Turán nem hibázott, magabiztos autózással a honi raliélet legnagyobb sikerét elérve négy világbajnoki pontot szerzett Bulgáriában!

A verseny utolsó napjára egyébként nem sok izgalom maradt, a világbajnoki éllovas Sébastien Loeb már pénteken tekintélyes előnyt harcolt ki magának, amelyet a hétvége folyamán könnyedén megtartott, így karrierje 58. vb-diadalát aratta.

Érdekesség, hogy az utóbbi években állandó konkurenciát jelentő Ford gyengélkedésével a Citroën teljes irányítása alá vette a sorozatot, hiszen Loeb mögött három másik francia jármű futott be, Dani Sordo, Petter Solberg, Sébastien Ogier sorrendben.

Az első napon fák között landoló Kimi Räikkönen a szuperrali szabályok értelmében jelentős időhátránnyal folytathatta a viadalt, becsülettel felzárkózott és a 11. helyen zárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb ralis Räikkönen-bukfenc - videó!
VIDEÓ! Nagyon nem megy Kimi Räikkönennek a rali-vb-n: a 2007-es Formula-1-es világbajnok a Bolgár-rali első napján ugyan az első szakasz után karrierje legjobb teljesítményével a negyedik helyen állt, ám a negyedik etapon...
Tovább a teljes cikkhez »

BOLGÁR-RALI, VÉGEREDMÉNY:
1. Sébastien Loeb francia Citroën 3:02.39 óra
2. Dani Sordo spanyol Citroën 29.5 mp.h.
3. Petter Solberg norvég Citroën 36.3 mp.h.
...8. Turán Frigyes magyar Peugeot 7:04.3 p.h.
...11. Kimi Räikkönen finn Citroën 14:06.3 p.h.
A VILÁGBAJNOKI PONTVERSENY ÁLLÁSA 7 FUTAM UTÁN:
1. Sébastien Loeb 151 pont (7 verseny)
2. Sébastien Ogier 100 pont (7 verseny)
3. Mikko Hirvonen 86 pont (7 verseny)
...10. Kimi Räikkönen 15 pont (6 verseny)
...15. Turán Frigyes 4 pont (1 verseny)