Pasini lehet Tóth Imre csapattársa

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 18:50
A Team Hungary még három versenyzővel tárgyal, a jelenlegi helyzet alapján a legjobb esély a szélvészgyors Mattia Pasini megszerzésére kínálkozik. Vagyis jövőre a rendkívül vakmerő olasz motoros lehet Tóth Imre társa a 250 kcm-esek kategóriájában a gyorsasági világbajnokság futamain. Erről a magyar versenyző édesapja, a csapatvezetőként tevékenykedő Tóth Imre beszélt egy hétfői, budapesti könyvbemutatón.


A Team Hungary főnöke elárulta, korábban olyan hírek terjedtek a motoros világban, hogy a magyar istálló megszűnik.

 

„Erről azonban szó sem volt, azóta folyamatosan érkeztek a megkeresések. Hat versenyző neve került komolyan szóba, a kör azóta háromra szűkült. Jelenleg úgy tűnik, hogy Mattia Pasini folytatja a csapatban” – jelentette ki Tóth Imre, aki reméli, hamarosan végleges megállapodás születhet az érintettek között.

 

A legutóbbi két szezonban Héctor Barbera szerepelt a csapatban, szép eredményeket ért el. A spanyol versenyző 5. és 6. lett összetettben, 2007-ben és 2008-ban összesen nyolc dobogós helyezést ért el.

 

Mattia Pasini neve szintén ismerősen csenghet a motorsport magyar szurkolói fülében, hiszen évek óta a mezőny egyik leggyorsabb klasszisa. Éveken át küzdött Talmácsi Gáborral a 125 kcm-esek között, a sikerért még testi épségét is sokszor kockáztatta. A nyolcadliteresek között nyolc, idén a 250 kcm-eseknél egy győzelmet aratott.

 

Tóth Imre csapatfőnök reméli, hamarosan már a magyar támogatók is jobban segítik majd a MotoGP-ben igen népszerű, kiváló konyhájáról is híres Team Tothot. Talán az is segítséget jelentene, ha az istálló hivatalos formában is népszerűsítené a világbajnoki sorozatban jövőre bemutatkozó, épülő Balatonringet. Az új sportági szentélyben ifjabb Tóth Imre is sikereket szeretne elérni.

 

„Remélem, a futam idejére már számos pontot összegyűjtök” – jegyezte meg a motoros.

 

Hétfőn a nagyszabású könyvbemutatón a sportág magyar legendái mellett a jelenlévők köszönthették a hétszeres világbajnok Phil Readet is. Az 1939. január 1-jén született brit sportember szívesen emlékezett a hőskorra, külön kiemelte a magyar ellenfelek bátorságát és tudását, hiszen az ellenfeleknél jóval szerényebb technikai és anyagi háttér mellett száguldottak a sokszor életveszélyes pályákon.

 

A Motoros vb 2008 című impozáns könyv az idei versenyek mellett a múlttal is kiemelten foglalkozik, külön hangsúlyt fektetve a honi szurkolók körében is népszerű csehországi versenyre. A sorozat egyébként idén ünnepelte hatvanadik évfordulóját, vagyis igazán szép „korral” büszkélkedhet.

 

Dávid Sándor, Várhegyi Ferenc és Vörös Csaba műve bemutatja a pályákat, helyszíneket, és pontos statisztikai adatokkal szolgál a versenyekről.

 

A könyvben szót „kért” a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor és menedzsere, Stefano Favaro is. A Team Toth révén eddig nem ismert titkokra is fény derül, hiszen nem egyszerű egy önálló csapat létrehozása és fenntartása.