Novemberben kés alá fekszik Vale Rossi

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 29. 13:01
Fekete évet zár Valentino Rossi 2010-ben, hiszen nem elég, hogy júniusi kettős lábtörése után többhetes kihagyásra kényszerült, az egész MotoGP-szezont áprilisban egy motocross-balesetben összeszedett vállsérülésével volt kénytelen végigharcolni. A kilencszeres világbajnok novemberben az idényzáró Valenciai Nagydíjat követően fekszik kés alá, de csak azután, hogy először tesztelheti jövő évi Ducati motorját.


„Most voltam kivizsgáláson Olaszországban és a vállam ugyanolyan állapotban van, mint korábban, így be tudom fejezni a szezont – árulta el Rossi a hétvégi Portugál Nagydíjon tartott sajtótájékoztatóján. – Boldog vagyok, mert eddig kétségeim voltak ezügyben."

Az olasz legenda nemrég kapta meg az engedélyt istállójától, hogy felülhessen a konkurencia gépére Valenciában: „Megszeretném köszönni a Yamahának, hogy tesztelhetek a Ducatival Spanyolországban, remélem az időjárás kegyes lesz hozzánk."

„Amint befejeztem a gyakorlást, hazatérek, ahol megműtik sérült vállamat" – tette hozzá a királykategóriában hét világbajnoki címmel rendelkező közönségkedvenc.

Rossi az összetett negyedik helyén állva érkezett meg Portugáliába, ám a nyári nehézségek után legutóbbi három futamán dobogóra állt és Szepangban megszerezte idei második futamgyőzelmét.

„Az utolsó három versenyen jó szerepeltünk, az utolsó két viadalon pedig a győzelemre hajtunk. Nehéz pályáról van szó, inkább egy közútra hasonlít, amely sok emelkedőt és lejtőt, illetve szűk és nyújtott kanyart tartalmaz" – elemzett az olasz szupersztár.

Az estorili hétvége mindenesetre nem indult jól a MotoGP-kategória versenyzői számára, hiszen a péntek délelőtti az első szabadedzést elmosta az eső.