Nem bírta tovább a MotoGP világbajnoka

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 10. 23:52
A 2007-es világbajnok Casey Stoner kihagyja a Moto GP királykategóriának következő három futamát (Brno, Indianapolis, Misano) - ezt a motoros jelentette be hétfőn. Az orvosok pihenőt javasoltak az ausztrálnak, akit vírus támadhatott meg, októberben térne vissza Portugáliában. Már ha egyáltalán visszatér. Spanyol források szerint idegi eredetű betegsége lehet a sztárnak, veszélyben a karrierje.


Stoner megnyerte az idénnyitó nagydíjt Katarban később Olaszországban, Mugellóban is diadalmaskodott, a világbajnoki pontversenyben a 3. helyen áll 37 egységgel lemaradva a címvédő Valentino Rossitól.

A Ducati sportigazgatója hétfőn megerősítette, három futamot kihagy Stoner, akit a finn Mika Kallio helyettesít majd, míg az ő helyét a Superbike-sorozatból érkező Michel Fabrizio veszi át a Pramac Teamből.

"Az elmúlt öt verseny kínszenvedés volt számomra, aztán hazamentem Ausztráliába, hogy kivizsgáltassam magam. Fájdalmas döntést kellett hoznunk, nem veszek részt a következő három viadalon, hogy fizikailag és leklileg is újra a régi lehessek, hogy feldolgozhassam a stresszt" - nyilatkozta közleményében Stoner.

Ezek után lényegében kéteslyessé vált a küzdelem bégső győzelemért, Rossi és Lorenzoo vívhat könyörtelen csatát a szezon második felében.