Nagy a baj: új csapatot kereshet Talma!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 1. 16:37
Veszélybe került Talmácsi Gábor indulása a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es idényében, miután az alig három héttel ezelőtt vele szerződést kötő Jack&Jones istálló nem vállalja az indulást a Moto2-es kategóriában. A hírt a sportág egyik közismert szakértője, egykori televíziós kommentátora, Julian Ryder közölte miniblogjában.


A háttérben a névadó szponzor kivonulása áll, amely nem tudta biztosítani a teljes szezonhoz szükséges anyagi feltételeket, az istálló pedig nem kockáztatott egy másik támagató megkeresésével és inkább az azonnali kivonulás mellett döntött.

Talmácsi számára azért különösen kínos a történet, mert a géposztályban található üres helyek zöme már elkelt, így nehéz elképzelni, hogy versenyképes motort talál a holtszezon kellős közepén.

Az idei Moto2-es idény összetett hatodik helyén záró magyar pilóta november 11-én jelentette be, hogy szakított addigi menedzserével, Stefano Favaróval, saját kezébe veszi sorsát és új csapat után néz.

Röviddel később látott napvilágot, hogy megegyezett az Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó csapattal, ahol társa az amerikai Kenny Noyes lett volna.