MotoGP: komplikáció lépett fel Casey Stoner csuklóműtétjénél

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 2. 18:08
A tervezett két óra helyett négy órán keresztül operálták a MotoGP 2007-es bajnokának csuklóját. A műtétet közvetlenül a valenciai idényzáró után végezték az ausztrálon, ám a hibára csak most derült fény.


A Ducati sztárjának csuklója már évek óta sérült volt és idén elszenvedett több esése csak rontott a helyzeten. Sőt, az is felmerült, hogy már az idény vége előtt kés alá fekszik. Az ausztrál sokáig titkolta, de most mégis kibökte, hogy az operáció nem telt zökkenőmentesen: a tervezett két óra helyett kétszer ennyi ideig tartott. A késlekedést az okozta, hogy a műtét során egy csontfúró meghibásodott.

A kis komplikáció akkor lépett fel, amikor az orvosok egy apró csontdarabot próbáltak kioperálni Stoner csípőjéből, mellyel csuklójában akarták pótolni a hiányzó szövetet. "A fúró eltört, úgyhogy az orvosoknak újra életre kellett kelteniük" - vallott Stoner. "Mondjuk, megnyugtattak, hogy az ilyesmi gyakran előfordul, nem történt semmi komoly." A ducatist ezek szerint csak az aggaszthatja, hogy a rehabilitáció igencsak hosszúnak ígérkezik.