Mikulás-rali: az IRC-szériában versenyző ifj. Tóth János is indul

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 2. 20:15
A hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János is indul a hét végén a Veszprém környékén rendezendő hagyományos Mikulás-ralin.


"Nagyon örülök, hogy ismét hazai közönség előtt versenyezhetek, őszintén szólva a magyar nézők már hiányoztak egy kicsit" - mondta a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth, aki a kis világbajnokságnak nevezett IRC-sorozatban egy Peugeot 207 S2000-essel versenyzett az idén. "Nemcsak azért tartom jó kezdeményezésnek ezt az év végi viadalt, mert tavaly sikerült itt nyernünk, hanem azért is, mert ez a verseny nem megy vérre, itt mindenki kitombolhatja magát, bármilyen autóval elindulhat, amely biztonsági szempontból megfelel az előírásoknak."

 

Ifj. Tóth nemzetközi sikerekkel hangolt az idényzáró hazai viadalra: két IRC-futamon, Csehországban és Svájcban is pontot szerzett.


"Egy versenyautónak bármi fekszik, ha a pilótája alkalmazkodik a körülményekhez. A Mikulás-kupa murvás viadal, és helyenként sáros, a mi Peugeot-nk pedig nagyon jó ezen a talajon. Arról fogalmam sincs, hogy milyen eredményre számíthatok, de azt tudni kell, hogy a Peugeot 207 S2000 nagyon gyors autó. Persze, a WRC-ket nem lehet legyőzni vele, de nem is hozzájuk hasonlítom magunkat, hanem inkább arra vagyok kíváncsi, hogy az N-csoport elejéhez képest hogyan szerepelünk majd. Azt megígérhetem, hogy nem csalódnak majd a nézők, igyekezni fogunk."

 

A Mikulás-kupa szombaton a pályabejárással kezdődik majd, a hat gyorsasági szakaszból álló viadal (összesen 62 km) pedig vasárnap zajlik a hagyományos, Veszprém környéki pályákon.