Michael Schumacher: Hondával folytatja?

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 19:40
A Honda szabadkártyát ajánl a Formula-1 korábban visszavonult hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek. A német sztár viszont nem a száguldó cirkuszban, hanem a motorkerékpáros világbajnoki sorozat, a Superbike keretein belül szerepelhet a japán gyártó színeiben a 2009-es szezonban. „Nyitott az út Schumacher számára, ha szeretne versenyezni, csak jeleznie kell számunkra, örömmel látjuk” – mondta Carlo Fiorani a Honda Racing európai menedzsere.


Ki érti ezt? Valentino Rossi nyolcszoros MotoGP-bajnok a rali-világbajnoki sorozatban próbál szerencsét decemberben, a Formula-1 legendás alakja, Michael Schumacher pedig úgy tűnik a második számú motorkerékpáros sorozat a Superbike világbajnokság kereteiben versenyezhet.

A németről alkalomról alkalomra érkeztek hírek: visszavonulása nem örök érvényű. Arról, hogy ne csak pletykák lássanak napvilágot, a Superbike-ban szereplő Honda gyári csapata tett.

 

Pénteken bejelentette, szabadkártyát, azaz versenyzési lehetőséget ajánl a Formula-1 hétszeres világbajnokának rangos sorozatban. Hogy mi köze a legendás autóversenyzőnek a kétkerekűek világához? Igen is sok! Schumacher korábban már a gyorsasági-motoros világbajnokságban (Moto GP) használt Ducati nyergébe szállt még tavasszal és bíztató eredményeket produkált.

 

A Ferrari korábbi pilótája 42 körön át vezette az ausztrál Casey Stoner bivalyerős motorkerékpárját az olaszországi Mugello aszfaltján még áprilisban, az eredmények pedig nem maradtak el.

 

Ráadásul Schumacher a német Superbike sorozatban a Honda színeiben már versenyzett, Portugáliában néhány hete pedig ismét a Ducatival száguldott egy edzés keretében.

 

„Michael szerint a német bajnokság éppen elég nagy erőpróba elé állítja, – kezdte Carlo Fiorani a Honda Racing európai menedzsere, majd így folytatta – eddig nem érdeklődött afelől, hogy a világbajnoki mezőnyben nyílna-e számára lehetőség, azonban ezúton biztosíthatom, hogy igen.”

 

„Amennyiben megkeresi a csapatot, készséggel állunk rendelkezésére” – zárta mondandóját Fiorani. Az még elképzelhető, hogy egy-két futam erejéig versenyzik a német, viszont ahhoz, hogy ebből igazi szerződés kerekedjen, arra kevés esély látszik, Schumacher korábban elmondta, hobbinak tartja a kétkerekűek világát, nem többre.