Loeb hangolt a legjobban Katalóniában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 3. 13:51
A jelenlegi listavezető Sebastien Loeb nyerte az első három szakaszt az idei rali-világbajnokság Katalán futamán. A csütörtöki "ráhangolódás" sikerét követően tehát péntek délelőtt sem lehetett megfogni a franciát, Citroënje mögött másodikként a csapattárs Dani Sordo végzett, harmadikként pedig a fordos Francois Duval futott be.


Nem rossz előjel Loeb számára, hogy a Katalán Ralin sem felfelé, hanem lefelé kell keresnie riválisai neveit az eredménylistán. A francia a péntek délelőtti három szakasz után egyelőre a leggyorsabb, Sordoi 7,5, Duval 23,6 másodperccel követi őt.

 

Loeb sorozatban negyedik győzelmét arathatja a világbajnokságon, hiszen a spanyolországi versenyt megelőzően Finnországban, Németországban és Új-Zélandon is a gall nyert.

 

Természetesen nincs még minden veszve, az ellenfelek csipkedik magukat, ezt bizonyítja Sordo harmadik szakaszbeli teljesítménye is. A spanyol üldöző mindössze 0,1 másodperccel volt lassabb csapattársánál.

 

Loeb első számú riválisa, a finn Mikko Hirvonen egyelőre nem találta meg a közös hangot Fordjával, amely szemmel láthatóan nincs kibékülve az aszfalttal. Az északi pilóta sportszerűen csak annyit mondott: „Képtelen vagyok felvenni azt a tempót, amit Loeb autózik."

 

Ötödik helyen a subarus Petter Solberg, mögötte pedig a citroënes Urmo Aava áll. A nap legkellemesebb meglepetését a vb-pontversenyben e pillanatban 15. pozícióban tanyázó Andreas Mikkelsen okozta, a fiatal norvég a harmadik etap előtt ötödik volt, végül ugyan visszaesett a hetedik helyre, panaszra azonban semmi oka nem lehet. Eddig.

 

A pénteki napon további három szakaszt rendeznek, a rali vasárnap fejeződik be.

 

A KATALÁN RALI ÁLLÁSA HÁROM SZAKASZ UTÁN:
1. Sebastian Loeb Citroën 35:09.5 perc
2. Dani Sordo Citroën 7.5 mp.h.
3. Francois Duval Ford 23.6 mp.h.
4. Mikko Hirvonen Ford 25.8 mp.h.
5. Petter Solberg Subaru 56.1 mp.h.
6. Urmo Aava Citroen 1:02.1 p.h.
7. Andreas Mikkelsen Ford 1:07.2 p.h.
8. Jari-Matti Latvala Ford 1:10.2 p.h.
9. Chris Atkinson Subaru 1:29.3 p.h.
10. Toni Gardemeister Suzuki 1:45.9 p.h.