Kizárták az éllovas Nasszer El-Attiját

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 9. 08:23
Keménykezűek voltak a szervezők a 2009-es Dakar-ralin, ugyanis kizárták az autósoknál összetettben élen álló Nasszer El-Attiját. A katari versenyző bűne az volt, hogy a hatodik szakaszon kihagyott több ellenőrző pontot.


Immár bizonyos, hogy Nasszer El-Attija nélkül folytatódik az ezúttal Dél-Amerikában folyó Dakar-rali. A katari versenyző nagy hibát csinált a hatodik szakaszon, kihagyott több ellenőrző pontot, ez pedig kizárással járt.

Pedig El-Attija eddig remekül versenyzett, megnyerte az első és a harmadik szakaszt is, ráadásul összetettben is az élen állt, előnye hét perc volt. Az ázsiai pilóta azzal magyarázta az ellenőrző pontok kihagyását, hogy motorja túlmelegedett az amúgy rövid, 178 kilométer hosszú szakaszon.

El-Attija kizárása miatt Gilles de Villiers-t „léptették” elő futamgyőztesnek, ráadásul a dél-afrikai pilóta ezzel együtt az összetettben is az élre állt.

A rali versenyszabályzata kimondja, hogy ha valaki öt ellenőrző pontot kihagy, akkor a kizárás sorsára jut, ha ennél kevesebbet, akkor „csak” időbüntetést kap.