Befejeződött a magyar motoros szezonja

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 14. 18:06
Hosszas tárgyalássorozat végén eldőlt, hogy Sebestyén Péter nem folytatja a 125 kcm-esek között a szezont a gyorsasági motoros-világbajnokságban. A magyar motoros mostantól már a jövőre induló Moto3-as sorozatra összpontosít és készül.


 

Sebestyén a misanói versenyhétvégén közös megegyezéssel felbontotta szerződését addigi csapatával, a Caretta Technologyval, a menedzsment rögtön tárgyalásokba kezdett, hogy a Right Guard Racing motorsport program fiatal versenyzője be tudja fejezni a szezont egy másik csapat színeiben. Ez nem sikerült, így a motoros és stábja úgy döntött, hogy inkább a Moto3-as sorozatra koncentrál.

Roberto Favaro sportigazgatóként, Stefano Favaro pedig projektvezetőként vett részt ugyanis a Sherco MR3 GP11 elnevezésű projektben, melyben Franco Moro híres olasz mérnökkel együtt kifejlesztettek egy új Moto3 kategóriájú motort, és melynek keretein belül 2012-ben saját csapattal indulnak a kategóriában. A Spanyol Bajnokság utolsó két futamán kezdődnek tulajdonképpen a hivatalos tesztek, ekkor lesz alkalmuk a jövőre induló pilótáknak kipróbálni a gépeket.

„Amikor eldőlt, hogy nem folytatom a szezont, először eléggé elcsüggedtem, szerettem volna egy igazán jó csapatnál kipróbálni magam. Most viszont már teljes mértékben a Moto3-ra koncentrálok. Annak pedig külön örülök, hogy ezúttal a többiekkel együtt kezdem. Az idei szezonban, a 125cc kategóriában később kapcsolódtam be a versenysorozatba, értékes tesztelési lehetőségeket veszítve így az elején” – nyilatkozta Sebestyén Péter.