A Citroën nem érzi a pénzügyi válságot

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 31. 17:11
Addig, amíg a legtöbb motorsportban érdekelt márka azon töri a fejét, hogy hogyan tudná minimalizálni veszteségeit, a rali-világbajnokság (WRC) élistállója a Citroën bejelentette, második junior csapatot is elindít a sorozatban.


A MotoGP-ből a Kawasaki jelentette be távozását a napokban, a WRC amúgy sem népes mezőnye pedig az egyik tradicionális tag, a Subaru nélkül kezdi meg a 2009-es esztendőt.

 

Eme ínséges idők közepette érkezett a hír, a rali vb-n a konstrüktőri címet megszerző Citroën nemhogy fenntartarja, bővíti is csapatát. A Citroën Junior Team néven futó istálló az összes következő évi állomáson szerepel majd, lehetőséget biztosítva a fiatal pilótáknak.

 

„Hatalmas örömömre szolgál bejelenteni, hogy elindítjuk második csapatunkat a rali-világbajnokság mezőnyében. A döntés jól mutatja a gyártó WRC iránti elkötelezettségét" – mondta Olivier Quesnel a Citroën technikai igazgatója.

 

„Nem véletlelnül használjuk a Junior szót az új istálló nevében, célunk a lehetőség biztosítása feltörekvő tehetségek számára. Az átlagéletkoruk 22 év körül mozog majd"– folytatta a szakember.

 

A történet egyetlen szépséghibája, hogy lassan annyira leszűkül a WRC mezőnye, hogy nem lesz igazi ellenfele a Citroënnek, gyakorlatilag egyedül a Ford maradt.