A Patriots otthon bukott a Jets ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 08:30
Bár visszakapaszkodott döntetlenre a rendes játékidőben a főcsoport címvédője, a New England Patriots, mégis az esélytelenebbnek tartott New York Jets ünnepelhetett győzelmet a tengerentúli profi amerikai futball-liga (NFL) 11. játékhetének nyitómérkőzésén.


Parádés csatát vívott egymással az AFC Keleti csoportjának találkozóján a New England Patriots és a New York Jets csapata. A Jets az elmúlt három meccsét hozta, így föllopakodott a csoport második helyére, míg az élen álló New England a Buffalo legyőzésével, 6-3-s állásról várta az összecsapást.

A csoportrangadóra magyar idő szerint péntek hajnalban került sor - mint már korábbi cikkünkben is megírtuk - a nagyobb médianyilvánosság miatt.

Öt perc után meg is született az első touchdown (a veterán Brett Favre passzát értékesítette Leon Washington), majd Gostkolwski és Feeley egy-egy mezőnygóljával mentek rövid pihenőre a csapatok.

A második negyedben - tartva a mintát - ismét az ötödik percben volt eredményes a Jets. Washington parádés, 92 yardos visszafutással fagyasztotta meg az amúgy is hűvös foxborough-i levegőt, négy másodperccel (!) Gostkolwski szépítő mezőnygólja után.

Jerricho Cotchery - a vendégek elkapója - egy mindössze öt játék alatt megtett 87 yardos támadást zárt TD-vel négy perccel a szünet előtt (6-24), s bár Jabar Gaffney - a Pats elkapója - egy nagyszerű Cassel-átadás után még szépített, így is tetemes hátrányt kellett ledolgoznia a hazaiaknak.

A második félidőre összekapták magukat a New England támadói. A harmadik és a negyedik negyedben egy-egy TD-t értek el. Randy Moss, a hazaiak sztárja mindösssze nyolc másodperccel a vége előtt fogta meg a labdát a célterületen, hosszabbításra mentve a meccset.

A szurkolóknak mégis csalódottan kellett hazamenniük, mert egy maratoni, 14 játékból álló támadássorozat végén Feeley ért el mezőnygólt, s ezzel a győzelem, illetve a csoportelsőség a Jetshez vándorolt.

Brett Favre összességében kettő, míg Matt Cassel 3 TD-passzt adott. Utóbbi e mellé még 400 passzolt és 62 futott yardot jegyezhetett, ám - mint látjuk - ez sem volt elég.

 

NFL, ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKHÉT:
New England Patriots-New York Jets 31-34 (hosszabbítás után)