McDonald’s BringaMánia - Zalakaros

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 26. 14:21
Magyarország nyugati csücskéből, Zalakarosról indult hódító útjára a McDonald’s BringaMánia Park, s az egész napon át tartó kerékpáros programok.


Fotó: Takács Tamás

A McDonald’s BringaMánia Park a népszerű országúti kerékpáros tömegsport rendezvénnyel, a Zalakaros Maratonnal karöltve debütált, július 24-én, szombaton, pirosba öltöztetve a fürdőjéről híres zalai település főterét.

FOTÓGALÉRIA ITT.

Még a délelőtt esőbe hajló időjárás sem szegte kedvét a nagyszámú érdeklődőknek, kicsiknek, nagyoknak, családoknak, akik nézőként vagy aktívan részt vettek a különböző attrakciókon.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A Zalakaros Maratonon szokás szerint nagy létszámú mezőny gyűlt össze, a bringások 90 és 45 kilométeres távon mérhették össze erejüket több kategóriában. Az útvonal a Kis-Balatont érintve a karosi szőlődombok felé kanyarodott vissza, ahol a meredek kaptatókon már nem a tájban gyönyörködtek, hanem kőkeményen terhelték a pedált a befutó előtt. A hölgyek között 45 kilométeren Módos Gabriella, a férfiak között 90 kilométeren Rónaszéki Balázs volt a leggyorsabb.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Akiben kevésbé munkálkodott a versenyszellem, lenyűgöző helyeken túrázhatott a Kis-Balaton térségében, érintve a fokozottan védett természetvédelmi területnek számító Kányavári-szigetet.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Persze nem mindenki az országúton terhelte a pedált, a McDonald’s BringaMánia Park területén rengetegen tapsoltak a legügyesebb magyar extrém-bringások freestyle-bemutatóján. Nagy „Gizmo” Attila csapata elképesztő trükköket, szaltókat és hangulatot varázsolt, a műsor végére már üvöltő tömeg legnagyobb örömére. 

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A megrögzött focirajongók is találtak olyan játékot, melyet kapura játszanak, a Bringapóló bemutatón egy kevésbé ismert sportág mutatkozott be, és akik kedvet kaptak, maguk is lendíthettek párat az ütőkkel.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Természetesen a McDonald’s BringaMánia Park legfőképpen a gyermekekről szólt, akik ügyességi pályán gyakorolhatták a kerékpár kezelését, sőt összemérhették egymással is tudásukat különböző játékok keretein belül. Akadt közülük, aki nagyon örülhetett a nap végén, ugyanis a tombolán kisorsolt értékes ajándékok mellett egy kerékpár is gazdára talált!

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

És nincs megállás, a McDonald’s BringaMánia folytatódik! A következő felvonásra Debrecenben, az Ötholdas Pagony játszótér a Debreceni Nagyerdőben kerül sor augusztus 8-án, majd Győrben, az Ifjúság útja Barátság Sportparkban várják a szervezők az érdeklődőket szeptember 25-én. Szeptember 12-én, Budapesten, a Népstadion területén pedig igazi nagyszabású rendezvény, a McDonald’s BringaMánia Nap keretein belül tölthet el bárki egy teljes napot, középpontban a bringázással.

Címkék: kerékpár