Laportának szüksége van Cesc Fabregasra

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 17. 09:33
Továbbra sem tett le tervéről Joan Laporta: az FC Barcelona elnöke minden követ megmozgat azért, hogy csapatához csábítsa Cesc Fabregast, az Arsenal kiváló labdarúgóját. Angol lapértesülés szerint a katalán klub első számú vezetője erősen hisz abban, hogy a középpályás előbb-utóbb a szívére hallgat és visszatér ősei földjére.


A Barca már régóta küzd azért, hogy megszerezze az Európa-bajnok spanyol válogatott egyik legnagyobb ászát, a Sun úgy tudja, most 40 millió fontos ajánlatra készül. Pedig Londonból már többször küldtek üzenetet Hispániába, hogy az irányító nem eladó!

Úgy tűnik, Laportát ez nem hatja meg, most már nyilvánosan is beszél álmáról. Az átigazolási hadjárat kezdetét pedig tavaszra tervezi a Bajnokok Ligája-győztes klub.

„Több okból is vágyunk Cesc Fabregas megszerzésére. A Barcelona úgy döntött, harca száll azért, hogy a srác ide kerüljön a következő szezonra” – jelentette ki Laporta.

Fabregas 1997 és 2003 között a Barca kötelékéhez tartozott, de a kedvezőbb angliai átigazolási szabályokkal élve végül az Arsenalhoz került. A katalán egyesület ugyanis nem köthetett volna profi szerződést hat évvel ezelőtt az ifjonccal.

Az elmúlt egy-két évben azonban a gránátvörös-kékek figyelme ismét Fabregas felé fordult.

„Cesc kivételes tudású játékos. Meg akarjuk győzni a londoniakat arról, hogy adják el nekünk. Nem lesz könnyű, de az is reményt ad, hogy jó a kapcsolatunk az Ágyúsokkal” – tette hozzá Laporta.