Az MTB sztár és a kőkemény cyclocross

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 5. 09:54
A tavalyi két világkupa győzelmével Spanyolország legsikeresebb hegyikerékpárosa, José Antonio Hermida az elmúlt napokban Belgiumban turnézott, hogy cyclocross versenyeken tartsa életben harapós kedvét az MTB XCO szezon előtt.


A Multivan Merida Team versenyzője régóta indul a téli hónapokban CX-futamokon, spanyol bajnoki címet is szerzett már, mégis, a sportág mekkájában, a kőkemény mezőnyben igencsak kapaszkodnia kellett az életben maradásért.

Múlt hét szerdán a GVA sorozatba tartozó loenhouti versenyen vett részt, melyre a következőképpen emlékezett vissza: „A GVA sorozat sokkal keményebb, mint a világkupa futamok. Egy világkupán limitáltan vehetnek részt versenyzők különböző nemzetekből. Itt nem. 18 belga, 13 holland indult… Kőkemény!”

Minden lehetséges negatív körülmény együtt volt a katalán versenyző számára: saras pálya, hideg, brutálerős mezőny, ráadásul csak a hátsó sorokból rajtolhatott. Küzdött, ahogy tudott, remek edzőverseny volt a futam. „Elégedett vagyok, de nagyon megszenvedtem, főleg a hideg miatt. A maximumot beleadtam, és folyamatosan jöttem egyre feljebb. Két körrel a vége előtt volt egy kisebb holtpont, de túltettem magam rajta. Megkaptam az érzést…” – nyilatkozta Hermida, aki végül a 28. helyet szerezte meg.

A következő krosszverseny másnap, egy alacsonyabb besorolású, C2 viadal volt Bredene városában. Még nagyobb sárban itt az 5. pozicóban sikerült beérni a katalán hegyikerékpárosnak, aki ezúttal sokkal jobb erőben érezte magát. Hermida január 10-ig, a spanyol CX bajnokságig nem indul több versenyen, célja, hogy megszerezze harmadik bajnoki címét ebben a szakágban.