Taroltak a magyarok a Davis-kupában

Létrehozva: 2014. május 7. 19:00
Madarász Gergely és Fucsovics Márton egyese után a Fucsovics, Gödry Levente páros is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3-0-ra nyert Örményország ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.


A centerpálya harmadik mérkőzésén az immár tét nélküli párosban a hazai duó 47 perc alatt győzött, a siker ezúttal sem forgott veszélyben.

Hornok Miklós szövetségi kapitány elégedetten összegezte a vártnál is simább nyitónap tapasztalatait:

"Mindig nehéz ilyen fiatal srácokkal egy kötelező győzelmet végigcsinálni, végül a fegyelem és az önmegtartóztatás döntött, ami azt jelenti, hogy nem engedtük el magunkat, és a nagyképűség jeleit sem láttam senkin" - mondta az MTI-nek, hozzátéve: tudták, hogy jobbak az ellenfeleknél, de ezt megmutatni komoly feladat.

A kapitány hozzátette, hogy csütörtökön Liechtenstein ellen is kötelező a győzelem, de minden meccsért ugyanúgy meg kell küzdeni.

"Jól sikerült a csapat összeállítása, Marciékat azért játszattam együtt a tét nélküli páros meccsen, hogy legyen bennük egy-két viszonylag könnyebb mérkőzés, ezáltal a tétmeccsek hangulatára fel tudjanak készülni. A tavalyi osztályozón azért kaptunk ki Luxemburgtól, mert előtte nemigen volt alkalmunk összeszokni, ennek a lehetőségét most maradéktalanul kihasználjuk" - mondta Hornok Miklós.

Csütörtökön a Liechtenstein elleni párharc 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban.

Eredmények, A csoport:

Magyarország-Örményország 3-0 - végeredmény

Fucsovics Márton, Gödry Levente-Asot Gevorgian, Hacsatur Hacsatrjan 6:2, 6:0
Fucsovics Márton-Mikajel Avetiszjan 6:0, 6:1
Madarász Gergely-Asot Gevorgian 6:0, 6:2