Nadal pokolian nehéz ágra került

Létrehozva: 2014. január 10. 17:03
A világelső Rafael Nadal már a nyitófordulóban belehúzott és később sem lesz egyszerű dolga az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Eközben Novak Djokovics egészen baráti sorsolást kapott.


A salakkirály a jelenleg Sydneyben döntőző hazai kedvenc Bernand Tomiccal kezd, ami talán a lehető legnehezebb párosítás a melbourne-i nyitányon. Ez azonban csak a kezdet, hiszen a 3. fordulóban az évet kiváló formában kezdő, mindig veszélyes Gael Monfils, míg a 4.-ben a szintén technikás és kiszámíthatatlan Nisikori Kej következhet.

A negyeddöntő az erőteniszével bárkit megszorongatni képes Juan Martín del Potro ellen vívhatja, ha pedig minden a papírforma szerint alakul, az elődöntőben Roger Federerrel vagy Andy Murrayvel találja magát szemben.

Eközben Novak Djokovics dörzsölheti a tenyerét, hiszen a szlovák Lukas Lackót leckéztetheti meg az 1. körben, és a negyeddöntőig nem tűnik vészesnek a sorsolása. Itt az évről évre javuló Stanislas Wawrinka megdolgoztathatja, ahogy tavaly tette, amikor maratoni ötszettest játszott a címvédővel. Nem mellékes, hogy az elődöntőben a legrosszabb forgatókönyv szerint a fejben mindig megingatható David Ferrer várhat a belgrádira.

A nőknél a világranglistán 86. Babos - aki tavaly a nyitókörben kikapott a francia Kristina Mladenovictól - a WTA-rangsorban őt négy hellyel megelőző szlovák Anna Schmiedlova ellen kezd. A selejtezőben a világranglistán 182. Fucsovics Márton próbált szerencsét, akit két győzelem után még egy siker választ el az elitmezőnytől. Párosban a héten Sydneyben a cseh Lucie Safarovával tornagyőztes Babos a horvát Petra Marticcsal indul Melbourne-ben.

Ami a női elitmezőnyt illeti, a világelső és 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes Serena Williamsre szinte csak a kétszeres címvédő fehérorosz Viktorija Azarenka lehet veszélyes. A 32 éves amerikai sztár tavaly 11 versenyen diadalmaskodott - köztük a Roland Garroson, a US Openen és a szezonzáró WTA-világbajnokságon is -, és 78 győzelem mellett mindössze négyszer szenvedett vereséget tétmeccsen.

Williams egy december végi, Thaiföldön rendezett bemutató mérkőzésen 7:5, 6:3-ra kikapott Azarenkától, ám az elmúlt héten 6:4, 7:5-tel visszavágott neki a brisbane-i fináléban, és már 22 tétmeccs óta veretlen.