Murray, Federer, Nadal: tovább

Létrehozva: 2014. január 16. 14:44
Villámokat szólva megérkezett a rekkenő hőséget enyhítő zápor Melbourne-ben, így fellélegezhetnek az elmúlt napokban kínok kínját átélő teniszezők az Australian Openen. Marija Sarapova kis híján a 40 fok áldozata lett, de óriási csatában továbbjutott, Rafael Nadal, Roger Federer és Andy Murray viszont szettet sem veszített.


A tavaly a tornától távolmaradt világelső megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy a helyi idő szerint délutánra időzített találkozóját zárt tető alatt játszhatta le a hazai színekben versenyző Thanasi Kokkinakis ellen. A spanyol is nem is teketóriázott, különösen az első és harmadik játszmában jól játszva, szerválva győzött 1 óra 55 perc alatt.

Fedett pályán lépett tovább a szebb napokat látott Federer is. Különösen az első szettben játszott jól, amelyet 26 perc alatt abszolvált és ezalatt 17 nyerőt ütött. A másodikban a szlovén Blaz Kavcic egyszer sem tudta megtartani szerváját, ám a harmadikban végig, a tiebrékben azonban a második meccslabdánál kapitulált (6:1, 6:2, 7:6).

Andy Murray a Fucsovics Mártont a selejtezőben búcsúztató francia Vincent Millot-val bánt el, két rendkívül sima szett után a harmadikban 1:5-ről felállva, az utolsó 23(!) labdamenetet mind megnyerve 6:2, 6:2, 7:5-re.

A nap meglepetését a kiválóan védekező Roberto Bautista-Agut produkálta, óriási csatában felülmúlva Juan Martín del Potrót. Ennek Rafael Nadal örülhet, hiszen potenciál randevú várt rá a kellemetlen argentinnal a nyolcban.

A nőknél Marija Sarapova kis híján leverte a lécet a makacs olasz Karin Knapp ellen. A 40 fokos hőség miatt egy időre felfüggesztették a mérkőzést, végül 3 és fél óra alatt a 115 percre nyúló maratoni döntő szettet 10:8-ra nyerve lépett tovább. A címvédő Viktorija Azarenka könnyedén, 6:1, 6:4-gyel jutott be a 3. fordulóba.