Murray elvérzett, Federer, Djoko nem

Létrehozva: 2014. július 2. 21:19
A világelső Rafael Nadal keddi búcsúja után szerdán a címvédő Andy Murray esett áldozatul Wimbledonban. A korábbi hétszeres bajnok Roger Federer svájci, Novak Djokovics délszláv rangadót nyert meg az elődöntőért.


A skótot az új csillag, a végre befutni látszó bolgár Grigor Dimitrov lepte meg, mégpedig három egyoldalú játszmában, kétséget sem hagyva afelől, hogy megérdemelten nyerve meg néhány hete a patinás viadal Queen'sben.

Marija Sarapova kedvesére Novak Djokovics vár, aki ugyan lelépte eleinte Marin Cilicet, ám a horvát hatalmas szervájára építve fordított, mielőtt az utolsó két játszmában képtelen volt bármilyen ellenállásra a szerb klasszis ellen.

Federer mélyről jött vissza a Monte Carló-i finálé visszavágóján, hiszen Stanislas Wawrinka a világ talán legjobb fonákjával valóságos össztűz alatt tartotta egy játszmán át. Aztán a 17-szeres Grand Slam-bajnok megtalálta az ellenszert, és nagy szerváival, illetve tenyereseivel, a végén ötödik meccslabdájából jutott be a legjobb négy közé. Ellenfele a Rafael Nadalt búcsúztató Nick Kyrgiost magabiztosan elintéző kanadai óriás, Milos Raonic lesz.