Federer kezd a régi lenni, Nadal jön!

Létrehozva: 2014. január 22. 14:16
Roger Federer Jo-Wilfried Tsonga után a második kemény akadályt is magabiztosan vette az Australian Openen, ahol a szerdai negyeddöntőben végig irányítása alatt tartva Andy Murrayt győzött négy játszmában. Ellenfele a fináléért a legendás párharc 35. felvonásán az ifjú Grigor Dimitrovval megküzdő Rafael Nadal lesz.


A tavaly borzasztó évet produkáló svájci először hétfőn tette le igazán a névjegyét a mindig veszélyes francia ellen, aki több Grand Slam-tornát megállította, ám ezúttal esélye sem volt. Szerdán jött az újabb jelzés, hogy 2014 sokkal inkább a korábbi esztendőkhöz és nem 2013-hoz hasonlít majd, hiszen egy újabb kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő.

Az elmúlt négy évben Melbourne-ben mindig elődöntős Murrayt tanította móresre, mégpedig fantasztikus szervákkal és kíméletlen hálójátékkal. Igazából három szettben kellett volna, hogy végezzen, ám 5:4-nél a mérkőzésért adogatva megremegett a 17-szeres Grand Slam-győztes, majd két meccslabdát is veszni hagyott a tiebrékben.

Mindez azonban nem zavarta meg, a látványosan fáradó skót ugyanis a negyedik felvonás végére egyre jobban megingott, Federer 4:3-as vezetésénél pedig a harmadik bréklabdánál megadta magát. Ugyan a következő játékban semmi harmincat hozott össze, ám riválisa nyerőket ütve, egy ásszal zárta le a 3 óra 20 perces csúcstalálkozót.

Sokkal kevésbé volt meggyőző, de rutinjával és mentális erejével szintén elődöntős Rafael Nadal. A világelső az élete első Grand Slam-negyeddöntőjét vívó Grigor Dimitrovot rendezte le, ahogy ő maga fogalmazott egy kis szerencse segítségével négy játszmában. Az első felvonás elbukása után ugyanis két tiebréket nyert és közben szettlabdát is hárított. A spanyol elismerte, küzdött és nem úgy tűnik, mintha teljes csúcsformájában várná a 35. rangadót Federer ellen.

Aggódnia azért így sem kell, elvégre 24-10-re vezeti az egymás ellenit!

AUSTRALIAN OPEN, FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Federer (svájci, 6.)-Murray (brit, 4.) 6:3, 6:4, 6:7, 6:3
Nadal (spanyol, 1.)-Dimitrov (bolgár, 22.) 3:6, 7:6, 7:6, 6:2