Egy csodaütés kevés Djokovics ellen

Létrehozva: 2014. január 13. 17:13
A férfiaknál nem, a nőknél viszont máris két komolyabb névtől kellett búcsút inteni az Australian Open hétfői első játéknapján. Novak Djokovics és David Ferrer nem bukott játszmát, Venus Williams és Petra Kvitová kiesett.


A címvédő szerb klasszis két könnyű és a második, sokkal kiegyenlítettebb játszma megnyerésével lépett át a szlovák Lukas Lackón. Döntőnek a tiebrék bizonyult a mérkőzés közepén, amelyet 7-2-vel húzott be a belgrádi, elvéve ellenfele kedvét a folytatástól. Lacko legalább egy hát mögötti emlékezetes ütéssel szépen búcsúzott Melbourne-től.

„Ez volt az idény első tétmérkőzése számomra úgy, hogy öt-hat hete nem játszottam. Kicsit rozsdásan mozogtam az első két szettben, de onnantól olajozottan mentek a dolgok" – foglalta össze a mérkőzést Djokovics.

A második kiemelt a következő fordulóban az argentin salakossal, Leonardo Mayerrel találkozik.

Djokovics potenciál elődöntős ellenfele, David Ferrer a második játszmában brékhátrányból fordított, de végül simán nyert a kolumbiai Alejandro González ellen. A legnagyobb búcsúzó név a 2006-os döntős Markosz Bagdatisz volt.

A nőknél Serena Williams mindössze három játék elvesztésével repült tovább, ám nővére, Venus Williams nagy csatában elbukott a mindig veszélyes Jekatyerina Makarova elleni rangadón. Nagyobb meglepetés a korábbi wimbledoni győztes Petra Kvitová kiesése, a cseh élmenőt egy ismeretlen thaiföldi küldte haza döntő játszmában.

A nap ütése Lackótól Djokovics ellen