Djoko a szaunában sem ismer kegyelmet

Szerző: SHLétrehozva: 2014. január 15. 11:26
Novak Djokovics az első szettet 6:0-val húzta be, de a másik kettőt is megnyerte 6:4-re, így sima három játszmában verte az argentin Leonardo Mayert az Australian Open 2. fordulójában.


 

„Igen, elégedett vagyok a teljesítményemmel, jobban teniszeztem, mint az első meccsen. Remélhetőleg, még ennél is jobban feljavul a játékom a folytatásban” – mondta Djokovics, majd kitért arra, hogy mennyire nehezíti meg a dolgát az extrém hőség Melbourne-ben.

„A kiélezett pillanatokban nagyon ott kell lenni fejben, ki kell zárni a külső körülményeket, de egyáltalán nem könnyű” – fogalmazott a szerb klasszis.

Djokovicsra a következő körben is verhető ellenfél vár, az orosz Dmitrij Turszunovot búcsúztató üzbég Gyenyisz Isztyominnal méri össze az erejét.

Visszatérve a trópusi hőségre, a sztárok szinte kivétel nélkül felemelték a hangjukat az ellen, hogy ebben az időjárásban teniszezniük kell. Andy Murray is kifejtette a véleményét.

„Rossz fényt vesz a sportágra, amikor játékosok esnek össze, labdaszedő gyerekek esnek össze, nézők esnek össze. Hogy mennyire biztonságos, azt nem tudom, de nem kellene megvárni, amíg más sportolók után teniszezők is szívrohamot kapnak.”

Caroline Wozniacki korábbi világelső elmondta, olyan érzése van, mintha szaunában játszana, és mikor egyik meccsén lerakott a pályára egy műanyag vizes flakont, az elkezdett olvadni, ami sok mindent elárul a körülményekről.


AUSTRALIAN OPEN, 2. FORDULÓ (33 millió ausztrál dollár, kemény pálya):

FÉRFIAK

Djokovics (szerb, 2.)–L. Mayer (argentin) 6:0, 6:4, 6:4

Ferrer (spanyol, 3.)–Mannarino (francia) 7:6, 5:7, 6:0, 6:3

Robredo (spanyol, 17.)–Benneteau (francia) 6:3, 6:7, 6:1, 7:6

Isztyomin (üzbég)–Turszunov (orosz, 30.) 7:6, 4:6, 6:1, 6:4

NŐK

Hantuchová (szlovák, 31.)–Plisková (cseh) 6:3, 3:6, 12:10

Kerber (német, 9.)–Kudrjavceva (orosz) 6:4, 6:2