Babosék wimbledoni döntőbe jutottak

Létrehozva: 2014. július 4. 15:11
Micsoda bravúr! Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal 6:1, 6:3-as győzelmet aratott Andrea Petkovic és Magdalena Ribarikova ellen, ezzel bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női páros döntőjébe!


Legutóbb 1986-ban játszhatott magyar játékos Grand Slam-tornán döntőt, akkor Temesvári Andrea Martina Navratilovával diadalmaskodott a Roland Garroson.

A pénteki mérkőzésen a magyar, francia páros azonnal elvette riválisa adogatását, majd magabiztosan hozta a sajátját. A folytatásban újabb három bréklabdához jutott, de az ellenfél végül megszerezte ezt a gémet. Ez azonban nem törte meg Babosék lendületét, és sikeres szervajátékukat követően az ellenfél adogatásánál ismét bréklabdához jutottak, amelyet értékesítettek is, így negyedóra játék után 4:1-re vezettek. Ezután ismét Babos adogathatott, társával semmire hozták a játékot, majd a következőben is hibázására kényszerítették az ellenfelet, így 21 perc alatt megnyerték az első szettet.

A második játszmát könnyed adogató játékkal kezdte Babos és Mladenovic, ám ezúttal magabiztosan válaszolt a német, szlovák kettős. Babos szervája során az ellenfél a mérkőzésen először bréklabdákhoz jutott, amelyet ki is használt. Ezt követően rövid szünet következett, mivel Rybarikovát kézsérülés miatt ápolni kellett, majd Babosék visszavették az ellenfél adogatását, a következő játékot követően pedig már ismét ők vezettek (3:2). A rivális ugyan magabiztosan egyenlített, de Babosék újra hozták a szervájukat, majd a magyar játékos vezetésével brékeltek, így a mérkőzésért adogathattak. Az első két labdát "elszórták" Babosék, de innen fordítottak és megnyerték az összecsapást.

"Nagyon boldog vagyok, életem első felnőtt Grand Slam-döntőjébe jutottam be, s külön öröm, hogy ez a tenisz szentélyében, Wimbledonban sikerült" - nyilatkozta honlapján Babos Tímea, majd hozzátette: partnerével együtt végig taktikusan és fegyelmezetten játszottak.

"A szél folyamatosan kavargott, ami különösen adogatásnál volt zavaró, de szerencsére mi ezt ma egy picit jobban kezeltük, mint az ellenfelünk" - mondta még Babos, aki hangsúlyozta, nehéz mérkőzésen vannak túl, Petkovic és Rybarikova is kiváló játékos, ezért ellenük egy pillanatra sem engedhettek ki. Babosék a szombat délutáni fináléban az idei Australian Openen győztes, a Roland Garroson döntős Sara Errani, Robert Vinci olasz párossal találkoznak.

WIMBLEDON, NŐI PÁROS ELŐDÖNTŐ:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova (német, szlovák) 6:1, 6:3

Errani, Vinci (olasz, 2.)-Hlavackova, Cseng (cseh, kínai, 9.) 6:3, 6:2