Babos idén is korán búcsúzott egyesben

Létrehozva: 2014. január 14. 09:55
Babos Tímea két óra 37 perces találkozón kikapott kedden a szlovák Anna Schmiedlovától, ezzel a tavalyi évhez hasonlóan az első fordulóban kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.


 

A női mezőny egyetlen magyar résztvevője - akit a 2013-as nyitókörben a francia Kristina Mladenovic búcsúztatott döntő szett 9:7-tel - a 86., míg riválisa 82. a legfrissebb világranglistán. Babos a verseny honlapja szerint a 42 perces első szettben több bréklebdához is jutott, és 6:4-gyel bizonyult jobbnak. A folytatásban elvesztette, majd visszavette adogatását, a második felvonás hajrájában azonban ismét a 19 éves kassai játékos brékelt, így 57 perc alatt kiegyenlített.

A döntő szettben - amely előtt a játékosok a 41 fokos hőség miatt tíz perc pihenőt kaptak - Schmiedlova 3:0-ra, majd 5:2-re elhúzott, 5:3-nál két meccslabdája is volt, de Babos visszavette az elvesztett szervagémet. A következő játékban ismét mérkőzéslabdája volt ellenfélnek, ám a soproni teniszező 5:5-re felzárkózott. A szlovák 6:5-ös vezetésénél ismét meccslabdákhoz jutott, és összesítésben az ötödiket kihasználva végül megnyerte a maratoni csatát.

A 11 kettős hibát ütött Babos 24 bréklabdájából mindössze ötöt használt ki. A 20 éves magyar játékos párosban a horvát Petra Marticcsal indul Melbourne-ben, első ellenfelük a Dominika Cibulkova, Yanina Wickmayer szlovák, belga duó lesz.

2013-AS AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ:
Anna Schmiedlova (szlovák) - Babos Tímea (magyar) 4:6, 6:4, 7:5
Címkék: babos_timea