Melyik a BL-tuti? Arsenal vagy Bayer?

Létrehozva: 2014. augusztus 19. 08:37
Az Arsenalt és a Bayer Leverkusent is rommá fogadták a keddi Bajnokok Ligája-fordulóban, Rókakoma, a Napi tuti sportfogadási bloggere utánajárt, hogy melyik lehet a biztosabb fogadás. Csapatinfók.


BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:

Besiktas-Arsenal 20:45 óra

  • A török bronzérmes az angol negyediket fogadja.
  • A párharcról az első bevillanó dolog számomra a tavaly augusztusi látogatása az Arsenalnak. Akkor még Mesut Özil nélkül, nagy igazolás elmaradása miatt agyonkritizálva érkezett, aztán rúgott egy hármast és mindent eldöntött. Nekem végignézve a Besiktas keretén számomra gyengébb a kupától eltiltott bajnoki címvédő akkori és mostani keretétől. Atiba Hutchinson, a csapat egyik legjobbja kidőlt, a nyáron két hiányposztjára, jobbhátvédbe és irányítóba sem tudott igazolni, utóbbira akad megoldás, de Oguzhan Ozyakup nem bír ki 90 percet. A 12 pontos hátrány se lehet véletlen a bajnokságban, a 10-6-1-es hazai mérleg is árulkodó. Nem árt arról sem beszélni, hogy a nyáron szintén jelentősen meggyengült Feyenoorddal mindkét mérkőzésen akadt gondja.
  • Az Arsenalról már írtam pénteken. Csak annyit teszek hozzá, hogy egy évvel korábbihoz képest rendezett a helyzet, az igazolások zömét már letudták, egyedül védekező középpályán és a védelem tengelyében lehet gond. Per Mertesacker és Kieran Gibbs kimarad, de Laurent Koscielny úgy néz ki, hogy játékra kész, míg utóbbit Nacho Monreal pótolja. A 2-esben nincs érték már 1,60 körüli oddsért. Ugyanis, hogy valamit az angolok ellen is mondjak, a Chelsea a tavasszal 2-es oddsot kapott a Galatasaray otthonában, és mégsem nyert. Most azonban én nem látok mást, mint sima vendég győzelmet.

Köbenhavn-Bayer Leverkusen 20:45 óra

  • A dán bajnok fogadja a német negyedik helyezettet.
  • A Köbenhavn a bajnokságban besült az ősszel, lényegében feláldozta a BL oltárán, és egy halálcsoportnak nevezett négyesben remekelt. Otthon az elmúlt években kitartott a Barcelona, a Juventus, a Lille és a Galatasaray ellen. Ez még ha nem is feltétlenül hat ki a jelenre, erős névsor. Plusz az előző körben a kiváló erőkből álló ukrán ezüstérmes Dnyiprót is megfogta, pedig mindenki a búcsút várta. Várta, mivel a keretre nézve nem olyan ütőképes, mint mondjuk másfél-két évvel ezelőtt. A legjobbjaiból adott el. A taktika egyértelműnek tűnik, szervezetten beáll a kapuja elé, védekezik, és kontázik, pontosabban kontrázna, de két ütőképes támadójátékosa hiányában életlen bicskaként működhet.
  • A Leverkusen furcsa szezont futott. Az ősszel jól bírta a BL mellett, egyszer azonban megtört valami, a vezetőedzőt kirúgták és a végén éppen megcsípte a negyedik helyet megcsípte. Pedig kerete bármire feljogosítja. A nyáron előre erősített, a Hamburg húzóembere, Calhanoglu, a Nürnbergben bevált Drmic is a távozó Sam, Szon páros pótlására lett kitalálva. Kezdő középső védője nélkül utazott, felkészülése kiválóan sikerült, 6-1-1-es mérleget produált mindféle szintű csapat ellen. Itt is nagyon esett az odds, de nekem sokkkal keményebb dió, mint az Arsenal. Eleve a dánok játékban vannak, otthon bárkit megfognak, a Leverkusen pedig 2002 óta egy idegenbeli BL-meccset nyert. Kevés találatot várok, az első félidőben főleg, valami 0-0, 0-1 lehet benne.
  • A várható kezdők:
  • Köbenhavn: S. Andersen - Högli, Nilsson, Zanka Jørgensen (Antonsson), Bengtsson - Delaney, Claudemir (Amartey), De Ridder, Awankwaa, Kadrii - Cornelius.
  • Leverkusen: Leno - Donati, Jedvaj, Spahic, Wendell - Castro, Rolfes - Hjung-Min Son, Bellarabi, Calhanoglu - Kiessling.