Itt a női pólókeret a görögök ellen

Létrehozva: 2014. április 16. 16:30
A világbajnoki bronzérmet szerzők java részét felvonultató keretet jelölt Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a világliga-selejtezők görögök elleni, keddi, székesfehérvári zárómérkőzésére.


A háromcsapatos csoportban az olaszok már az élen végeztek, a kiírás szerint pedig a két európai csoportból a győztesek mellett csak a jobbik második válogatott juthat még el a júniusi, kínai szuperdöntőre. Ehhez viszont a Merész-gárdának kilenc góllal kellene legyűrnie a görög nemzeti együttest, ami gyakorlatilag teljesíthetetlen feladat. A "sima" győzelem viszont elvárás a szakvezetés részéről a júliusi, margitszigeti Európa-bajnokság előtt.

A magyarok az Olaszországban elszenvedett kétgólos vereséggel kezdték a vl-selejtezőket, majd kikaptak három góllal Görögországban is. Az első visszavágón, a budapesti Nyéki Imre Uszodában viszont március végén három góllal nyert a csapat az olasz válogatott ellen.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint a keddi meccsre jelölt bő keret tagjai:

Gangl Edina, Horváth Anna, Kasó Orsolya - kapusok, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Garda Krisztina, Gémes Alexa, Hevesi Anita, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata, Miskolczi Kitti, Sikter Diána, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó - mezőnyjátékosok