Horvátverés: tornagyőztes pólósok

Létrehozva: 2015. február 14. 21:26
A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok csapata felett pénteken aratott 21-11-es siker után szombaton Horvátország olimpiai címvédő együttese ellen is győzött a Volvo Kupán, így már biztos, hogy megnyerte a hagyományos nemzetközi tornát.


A Szőnyi úti uszodában zajló négycsapatos tornán a második nap esti programjában rendezték meg a csúcsrangadót a 2013-as vb-aranyérmes hazai együttes és a 2012-es londoni ötkarikás játékokon első horvát gárda között.
Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége parádésan kezdett, mert bár az első pár akciója - akárcsak a riválisé - nem hozott eredményt, három perc elteltével megszerezte a vezetést, majd ismételten Salamon Ferenc jóvoltából meg is duplázta az előnyt (2-0).

A második negyed is hazai találattal indult a fiatal center, Német Toni sikeres húzásának köszönhetően, s bár bő tíz perc elteltével a horvátok első gólja is megszületett, Varga Dénes két pompás lövésével 5-1-re módosult az állás. A horvátok még a nagyszünet előtt szépíteni tudtak (5-2).

A harmadik játékrész vendéggóllal rajtolt (5-3), ám mielőtt tovább zárkózhatott volna az ellenfél, a triplázó Salamon messziről is bevette a kaput, majd Vámos Márton balkezes "csúsztatása" ért célba (7-3). A horvátok is betaláltak, sőt a befejező negyed elején megint a rivális örülhetett, miután 7-5-re alakította az állást.

Mielőtt gond lehetett volna, Szivós Márton távoli "besurranója" következett, utána pedig Német lőtt biztos kézzel a hálóba (9-5). Még egy gólra a horvátok is képesek voltak ugyan, megnehezíteni azonban nem tudták a házigazda dolgát. Győzött 9-6-ra, ezzel pedig - a Kanada elleni zárónapi meccstól függetlenül - a magyar válogatott már megnyerte a tornát.

A szombati másik mérkőzésen az Egyesült Államok döntetlenre végzett Kanadával.

VOLVO KUPA, 2. NAP:

Magyarország-Horvátország 9-6 (2-0, 3-2, 2-2, 2-2)

a góldobók: Salamon 3,  Varga Dénes, Német 2-2, Vámos, Szivós 1-1, illetve Jokovic, Sukno 2-2, Loncar, Dobud 1-1