Túlértékelik a széteső Arsenalt

Létrehozva: 2014. december 13. 12:10
A Stoke otthonában félidőben 3-0-ra égett az Arsenal, amely eddigi rengeteg hiányzója mellé három újabbal kénytelen számolni a Chelsea-verő Newcastle elleni rangadón a Premier League 15. fordulójában.


Arsenal-Newcastle - kezdés 18:30 óra

  • A 6. fogadja a 7. helyezettet a Premier League 15. fordulójában.
  • Az Arsenal peches és szerencsés egyszerre ebben a szezonban. Örülhet, mert az elmúlt évekhez hasonlóan nem állt össze egy igazán ütőképes keret, de a Premier League mezőnye régen volt annyira gyenge, mint az idén. A Manchester Cityt és a Chelsea-t leszámítva szabad a gazda, a dobogó és a BL-t jelentő 4. hely egyelőre kiadó. Elég megnézni az Ágyúsokat ezidáig, teljesen kiszámíthatatlanok, 15 bajnokiból csak hatot nyertek meg, és mégis, előkelő helyen állnak, alig öt pontra a harmadik helytől. Az utolsó ötből csak kettőt húzott be, legutóbb a Stoke otthonában leégett, a Galatasarayt pedig most nem nagy ügy legyőzni. Alexis Sánchez egymaga viszi a csapatot, a többiek elfelejtenek hozzátenni.
  • Persze úgy nehéz, hogy a szinte állandó sérüléshullám az ősszel különösen durván csapott le a keretre, már megint nincs szerencséje. Öt-hat fontos hiányzóval szinte állandóan számol, ám jelenleg ez a szám tízre ugrott. Laurent Koscielny, Calum Chambers és Aaron Ramsey friss hiányzó. Míg Nacho Monreal, Mesut Özil, Abou Diaby, Mikel Arteta, Tomás Rosicky, Theo Walcott és Jack Wilshere rövidebb-hosszabb ideje nincs. Ez így már 10 kimaradó. Hátul ezért a szélsővédő Mathieu Debuchy lehet a gyatra Per Mertesacker párja, jobbvédőnek az ifjú Bellerint jósolják. Nem áll fényesen előrébb sem, de a támadóegység így is ütős.
  • Newcastle-ről sejthető volt, hogy a középmezőny eleje realitás. Épp ezért volt meglepetés, hogy szeptemberben még tökutolsó volt. Azóta azért szépen bizonyított, zsinórban öt győzelemmel, majd egy-egy kiugró eredménnyel. A csúcs a múlt heti bravúr, a bajnokságban és Bajnokok Ligájában is verhetetlen Chelsea-t verte 2-0-s előnyről, a kispadról beszállt Papiss Cissé duplájával. Nem lesz gond az önbizalommal szombaton, annyi biztos. A gólszerzés még mindig nem az erőssége, csak 17-et rúgott, idegenben amúgy is felemás, de az összkép egyértelműen pozitív. A kezdő védő Steven Taylor és a kezdő középpályás Moussa Sissoko eltiltott, de a csapatkapitány, Fabricio Coloccini visszatérhet.
  • Vélemény: aki a 2-est támogatja valami ázsiai hendikeppel (+1 vagy +1,5, esetleg X, 2), annak is igaza lehet. Nekem jobban tetszik a mindkét csapat gólja. Az Arsenal Sánchezzel, Welbeckkel, Cazorlával és Giroud-val otthon csak betalál, ám esélyt ad a másik oldalon lyukas védelme, és a rohamosan javuló Newcastle amúgy is életveszélyes kerete. Az odds ehhez képest nagyszerű, 1,80 körüli.