Suárez eltiltása maradt, de...

Létrehozva: 2014. augusztus 14. 15:00
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön délután nyilvánosságra került döntésében helyben hagyta Luis Suárez október 26-áig érvényes eltiltását, de mégis könnyített helyzetén, ahogy a Barcelona kívánta.


Eredetileg ugyanis a szupercsatárt mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a nemzetközi szövetség (FIFA), ezt a szankciót feloldotta a CAS. Vagyis ezentúl megjelenhet edzéseken, hivatalos labdarúgó létesítményekben, egyúttal a klubjánál, a Barcelonánál, viszont 12 tétmérkőzést így kénytelen lesz kihagyni!

Ezt azt is jelenti, hogy az eredetileg spekulált könnyítést elutasították, miszerint két hónappal megvágják büntetését, így augusztus 25-én újra pályára léphet, vagyis csa az Elche elleni nyitómeccset kellett volna kihagynia.

A 27 éves uruguayi csatár a brazíliai világbajnokságon, az olaszok elleni csoportmeccsen harapta meg Giorgio Chiellinit. A FIFA ezért négy hónapra, illetve kilenc válogatott meccsre eltiltotta.

A sztár azóta 88 millió euróért a Liverpooltól az FC Barcelonához szerződött, de nem edzhet a csapattal, még csak be sem mutathatták új klubjában.

Suárez ügyvédei többek között azzal érveltek, hogy az ominózus eset az uruguayi válogatott meccsén történt, és nem igazságos, hogy az eltiltással a játékos klubcsapatát is büntetik.