Nem a ligába valók... Az Everton jön!

Létrehozva: 2014. október 25. 23:58
A Burnley ugyan négy döntetlent már kicsikart, de tisztán látszik, hogy nehezen ússza meg a kiesést. Ha kikap, nagyon megverik, és otthon sem tud igazán ellenállni. Az Evertonnak tökéletes formajavító meccs lehet.


  • A 19. fogadja a 13. helyezettet a Premier League 9. fordulójában.
  • A Burnleynek tavaly ilyenkor nem sok jót jósoltak a másodosztályban. Szűkös anyagi forrásokból csak egy vékony keretet sikerült kihozni, minőségi cserék nélkül. A kiesés elleni harcba várták, aztán a kezdeti gondokat követően olyan simán jutott fel, hogy öröm volt nézni. A nagy egyéniségek helyett csapatként funkcionált kiválóan, minden mérkőzésen borzasztóan szervezetten állt fel, és kiharcolta a sok-sok eredményt. A nyáron egy másodosztályban 20 gól fölé jutó csatár volt a legnagyobb igazolás 1 millió fontért.
  • A keret nem készült fel a riválisokhoz képest a Premier League jelentette ugrásra, toronymagas esélyesnek látszik a kiesésre, és egyelőre az is. Ugyan négy döntetlennel biztató lehetne, de ezek kivédekezett meccsek voltak, nem megérdemeltek, míg a vereségek feltűnően simák. 3-1-re verte a West Ham és a Chelsea, 4-0-ra a West Bromwich, 1-0-ra a Swansea.
  • Steven Reid, Matthew Taylor és Sam Vokes fontos hiányzók.
  • Az Evertonnak zökkenőmentes sikerült a David Moyes leváltása, a tehetséges Roberto Martínezzel majdnem a BL-ig jutott a nagy tavaszi hajrával. A nyáron alig adott el, ám Romelu Lukakura klubrekordot jelentő 35 millió eurót költött, amiben van kockázat, fontosabb érkező Gareth Barry és a Fradiból Muhamed Besic. Az erőssége, a csapategység hagyja egyelőre cserben.
  • Védelme darabokban állt eleinte, a 16 kapott gól éppen a Burnley után a második legtöbb, a Liverpool ellen a végén mentett pontot, a Chelsea-től hatot kapott, az Arsenalt kétgólos előnyről sem tudta verni, míg sokkal több volt a Manchester United elleni meccsben a 2-1-es vereségnél. Az Aston Villa ellen végre javított.
  • Kevin Mirallas és John Stones pótolható hiányzók.
  • Nem a liverpooliakban bízunk, hanem inkább a hazaiakat veretjük, nem látjuk bennük az erőt, ehhez képest az 1,83-as odds kiváló Lukakura és társaira. A belgának is illene szaporítani góljai számát, csak háromnál jár.
PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ:

BURNLEY-EVERTON - vasárnap 14:30 óra

Burnley: Heaton - Trippier, Duff, Shackell, Mee - Arfield, Chalobah, Jones, Boyd - Ings - Jutkiewicz.

Everton: Howard - Coleman, Distin, Jagielka, Baines - McCarthy, Barry - Naismith, Barkley, Osman - Lukaku.

Oddsok: Burnley (4,30), döntetlen (3,40), Everton (1,80)