Mit látnak a bukik Gibraltárban?

Létrehozva: 2014. október 14. 01:50
Egy éve létezik, mint önálló UEFA-tagállam, biztatóan kezdett, de két 7-0-s vereség jelzi, hogy nem egy nagy eresztés Gibraltár. Grúzia sem, azonban valahogy úgy érezzük, túlértékelik az amatőröket.


  • A FIFA-világranglista utolsó és 110. helyezettje találkozik a D-csoport 3. fordulójában.
  • Gibraltár az UEFA legújabb tagországa. Mindössze 30 ezer ember él a hivatalosan nem független országban. A bajnoksága egy osztályból és 8 csapatból áll (az egyiket Manchester Unitednek nevezik), valamennyi egy stadion az otthona. Amatőrök alkotják, köztük négy brit játékos, egy közülük megfordult a Premier League-ben, míg másik kettő az angol másod- és harmadosztályban.
  • Barátságos meccseken egészen tűrhetően kezdett, Észtországban 1-1-et játszva, míg Máltát 1-0-ra legyőzve, ám a Feröer-szigetek elleni 4-1-es vereség, és leginkább története első két tétmeccse, a lengyelek és az írek elleni 0-7 sokkal beszédesebb.
  • Grúzia már a sorsolás után elbukta a vb-reményeit, a franciákat otthon végül 0-0-ra kényszerítette, a spanyolok csak a végén verték meg. Gólképtelen csapat, amely azonban alig-alig kap. A kaukázusi országok futballjának fejlődése itt nem érződik annyira, bár jelenlegi kerete döntőrészt légiósokból áll.
  • Az Eb-selejtezőkön is hozza eddigi formáját, szoros vereségek jöttek egymás után, Írország 2-1-re, Skócia 1-0-ra verte.
  • Grúzia nem egy gólgyáros csapat, ám nem tudunk elmenni az a tény mellett, hogy Gibraltár egy amatőr, rutintalan brigád, amely még San Marinónál is nagyobb pofonokba szalad bele. Valahogy úgy érezzük, a bukik még mindig a nem reális barátságos meccsek eredményéből indulnak ki. Alacsony a hendikep határ kedden is, érdemes lehet kihasználni.
  • Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!