Klopp váltja Martinót Barcelonában?!

Létrehozva: 2014. április 14. 16:52
A madridi illetőségű AS és a szintén tekintélyes katalán lap, a Sport is arról cikkezik hétfőn, hogy a Barcelona a nyáron megválik Gerardo Martino vezetőedzőtől, helyére pedig a Dortmundtól Jürgen Kloppot akarja.


A gránátvörös-kékeknél már hónapok óta járja a hír, hogy a nyáron talán kényszerből behozott szakember így sem, úgy sem marad a következő szezonra, hiába a kétéves szerződés. Korábban azzal indokoltak a sajtóban, hogy az argentin besokallt a csapat körüli felhajtástól, ám most már az eredmények sem ütik meg az elvárásokat. A búcsú a BL-negyeddöntőben rendkívül fájó, ám a bajnoki vereség a hétvégén csak tovább tetőzi a bajt.

Az AS hétfőn nem véletlenül cikkezik arról, hogy egy esetleges eheti kupagyőzelem, sőt a nem éppen a Barca javára álló bajnoki versenyfutás megnyerése sem lenne elegendő az állása megmentésére. Megy, mindenképp! A Sport is egyetért és indoklásul hozzáteszi, a vezetőség elégedetlen a kiöregedő keret megújításával és játékával.

A nyári távozás amúgy is megoldható, régóta híresztelnek egy passzust Martino szerződésében, amely engedi, hogy egy évvel 2015-ös kontraktusának lejárta előtt lelépjen. Lehet ez lesz mindkét félnek a legjobb?

Ha megy, ugye utód kell, ezt a sajtóban is tudják... Két jelöltről hallani egyelőre, a két említett forrás szerint a Borussia Dortmundot sikerre vezető Jürgen Klopp vagy az Atlético Madrid hőse, Diego Simeone érkezhet.

Az argentin ellentmondást nem ismerő, kemény játékstílusa nem biztos, hogy illik a Barcelonához, így az AS úgy véli, a befutó a temperamentumos német lehet. Képes fiatalokat beépíteni, technikás focit játszatni, a karaktere, személyisége is adott egy ilyen világszintű együttes vezetéséhez. Egy szóval megfelel a posztra...

Persze leigazolása több dolog függvénye. Egyrészt a Barcelona átigazolási korlátozása, másrészt Klopp eddigi hajthatatlansága a távozást illetően is szerepet játszhat a tréner 2017-ig érvényes szerződése mellett.